Helsingin Sanomien artikkelissa haaveillaan hunnutetuista poliiseista. Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen tyrmää ajatuksen ja korostaa, että Suomi on suomalaisten kotimaa, jossa maahanmuuttajien tulee toimia maan tapojen ja normien mukaan.

Toimittaja Tommi Nieminen kirjoitti 14.3. Helsingin Sanomissa artikkelin ”2030-luvun konstaapelit”, jossa hän ilmoitti haluavansa Suomeen hunnutettuja poliiseja, koska maamme muuttuu ja jakautuu nopeasti maahanmuuton seurauksena.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen tyrmää Niemisen ajatuksenjuoksun.

– Käynnissä oleva väestönmuutos on ikävä kyllä todellisuutta, mutta sitä varten emme tarvitse monikulttuurillisen taustan omaavia poliiseja.

Haikailua patriarkaalisen naiskuvan aikoihin

Helsingin Sanomien toimittaja perustelee hunnun käytön mahdollistamista muun muassa sillä, että pään peittäminen huivilla oli Suomessa tavallista vielä muutama sukupolvi sitten.

– Täytyy muistaa, että moni muukin asia, kuten lasten fyysinen kurittaminen, naisten alistaminen jne. olivat vielä normaaleja asioita muutama sukupolvi sitten. On harvinaista lukea toimittajan haikailevan menneisiin patriarkaalisen naiskuvan aikoihin, Immonen toteaa.

Kasvattaa epäluottamusta poliisia kohtaan

Hunnutettuja poliiseja vaaditaan erityisesti sillä perusteella, että maahanmuuttajat eivät koe luottamusta perinteistä poliisin univormua käyttäviä ja eri etniseen ryhmään kuuluvia poliiseja kohtaan.

– Jos Suomessa sallittaisiin poliisien hunnun käyttö, maassamme hyväksyttäisiin se, että maahanmuuttajien on oikeutettua kokea epäluottamusta suomalaisia poliiseja kohtaan, koska nämä edustavat eri etnistä ryhmää, eivätkä nämä käytä huntua, Immonen sanoo.

Turvallisuusriski voimankäyttötilanteessa

Immosen mukaan poliisin hunnun käyttö vaarantaisi poliisin maineen luotettavana ja puolueettomana viranomaisena.

– Poliisin virkapuvun tehtävä on nimenomaan esittää poliisi yhdenmukaisena ja puolueettomana viranomaisena.

– Hunnun käyttö olisi poliisille käytännössä myös työturvallisuusriski, esimerkiksi voimankäyttötilanteessa. Lisäksi kärjistyneeseen välienselvittelytilanteeseen paikalle tullut poliisi voisi huntunsa vuoksi ennemminkin provosoida osapuolia kuin rauhoittaa tilannetta, Immonen toteaa.

Immonen korostaa, että Suomi on suomalaisten kotimaa, ja maahanmuuttajien tulee toimia täällä maan tapojen ja normien mukaan.

SUOMEN UUTISET