Itävallan parlamentti hyväksyi keskiviikkona peruskoulujen huivikiellon. Aiemmin maa on jo kieltänyt kasvot peittävät hunnut julkisilla paikoilla.

Perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra vaatii, että Suomi seuraa Itävaltaa huntu- ja huivikiellossa.

– Itävalta on jo pitkään tehnyt hyvää maahanmuuttopolitiikkaa. Kansa haluaa suojella itävaltalaista ja eurooppalaista kulttuuria, ja päätöksentekijöiden enemmistö on samoilla linjoilla. Tällaista rohkeutta kaipaisi Suomeenkin.

– Myös perussuomalaiset vaatii maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassaan sekä huntukieltoa että pikkulasten huivikieltoa. Ne ovat alistamisen välineitä eivätkä kuulu sekulaariin, tasa-arvoiseen ja lasten oikeuksia kunnioittavaan Suomeen, Purra toteaa.

Kunniaväkivaltaa ja vakavaa painostusta

Suomessa keskustelu koko asiasta tyssää yleensä siihen, että huntujen ja huivien väitetään olevan vapaaehtoisia.

– Tälle väitteelle ei useinkaan esitetä mitään perusteita. Sen sijaan saamme lukea, kuinka Suomessakin hunnun tai huivin hylänneet naiset ovat joutuneet niin sanotun kunniaväkivallan ja vakavan painostuksen kohteiksi, Purra sanoo.

Huivipakko pienestä lähtien

Yleisradio kertoo tänään, että Itävallassa paikalliset muslimit aikovat pyytää maan perustuslakituomioistuinta kumoamaan keskiviikkona annetun huivilain. Jutussa todetaan, että ”muslimit vaativat tyttöjä peittämään päänsä murrosikäisenä.”

– Pelkästään suomalaista katukuvaa havainnoimalla ymmärtää kyllä, että ”muslimit vaativat” sitä hyvin paljon murrosikäistä nuoremmilta tytöiltä. Aivan pieniltäkin lapsilta, Purra sanoo.

– Tämä sopii hyvin huonosti vapaaehtoisuutta korostavaan narratiiviin. Vai kuinka uskottavaa on, että 4-vuotias, suomalaista päiväkotia käyvä tyttö ilmoittaa vanhemmilleen, että ”isi ja äiti, minä haluan käyttää hijabia! Minä haluan peittää kauniit hiukseni hiostavalla huivilla! Minä haluan piilottaa itseni miesten katseilta!”, Purra ihmettelee.

SUOMEN UUTISET