Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen on Facebookissa kiinnittänyt huomiota Helsingin Sanomien ristiriitaiseen uutisointiin liittyen siihen tosiasiaan, että Suomen väestö muuttuu maahanmuuton seurauksena. – Hesari myöntää asian silloin, kun se sopii sen omaan agendaan. Kun se ei sovi, siitä tuleekin pelottava salaliittoteoria.

– Helsingin Sanomat uutisoi tänään, että suojelupoliisi pitää ”väestön­vaihto­teoriaa” ääri­oikeistolaisen terrorismin yhtenä vaikuttimena. Hesarin agendaan sopivalla tavalla toimittaja ”löytää” tästä tietenkin välittömästi yhteyksiä perussuomalaisten puheisiin, koska ovathan vaalit jo lähellä, eikä perussuomalaisten agenda muutenkaan sovi yhteen Hesarin edustaman linjan kanssa, Olli Immonen kirjoittaa.

Hesarin ”aito kulttuurivallankumous”

Immonen haluaa kiinnittää huomiota Helsingin Sanomien artikkeliin ”2030-luvun konstaapelit” (14.3.2021), jossa Hesarin oma toimittaja toteaa seuraavaa:

– Alkaa olla kiire rekrytoida konstaapeleja kaikista tärkeimmistä maailmankielistä ja maailmanuskonnoista (…) Suomi muuttuu. Tahti on kova. Väestö etnistyy, monikielistyy, monimielistyy ja jakautuu uskonnollisesti (…) Kuntaliiton ennusteen mukaan vuonna 2040 vieraskielisiä on yli kaksinkertainen määrä eli siinä 900 000–1 000 000 paikkeilla.

– Se ennustaa aitoa kulttuurivallankumousta, joka tulee mylläämään myös Suomen hallinnon (…) on kohtalonkysymys, selvitäänkö konstaapeli Virtasilla ja Niemisillä edes 2020-luvun pääkaupunkiseudulla, jossa hindin- tai tamilinkielisiä hinduja, venäjänkielisiä ortodokseja, arabiankielisiä muslimeja ja muita tulijoita on jo nyt yli 200 000, kerrotaan Hesarin artikkelissa.

Väestö muuttuu ilman poliittista suunnanmuutosta

Immonen kysyy, kuulostaako tämä väestönmuutosteorialta. Hänen mielestään ei kuulosta, vaan faktalta, johon Suomessa ajaudutaan ilman poliittista suunnanmuutosta.

– Eli silloin, kun Hesarin toimittaja haluaa hunnutettuja poliiseja Suomeen, on ihan ok puhua väestönmuutoksesta ja pitää sitä todellisena ilmiönä, mutta seuraavassa artikkelissa ”kovatahtisesta väestönmuutoksesta” tuleekin perussuomalaisten levittämä äärioikeistolainen terrorismin vaikutin.

– Väestö muuttuu maahanmuuton seurauksena, ja tämä on kiistaton tosiasia. Tämän Hesarikin myöntää silloin, kun se sopii omaan agendaan. Silloin, kun se ei sovi agendaan, siitä tulee pelottava salaliittoteoria, Immonen toteaa.

Suomen Uutiset