Tanskan entinen maahanmuuttoministeri Inger Støjberg sai 60 päivän vankeustuomion vuoden 2016 toimista, jolloin Støjberg määräsi 23 pariskuntaa erotettavaksi toisistaan. Pariskuntien osapuolista toinen tai molemmat olivat alle 18-vuotiaita. Støjberg kertoo tehneensä päätöksen päättääkseen lasten pakkoavioliitot.

– Kuvitelkaa, millaista on saapua Tanskan kaltaiseen tasa-arvon maahan nuorena, pakkoavioliiton uhriksi joutuneena tyttönä, ja pakkoavioliitosta vapautumisen sijaan valtio pakottaa sinut pysymään yhdessä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa, Inger Støjberg sanoi syyskuussa 2021 oikeudenkäyntinsä alussa.

HS ja Yle jättivät oleellisen kertomatta

Helsingin Sanomat uutisoi aiheesta tiistaina 14. joulukuuta, että Støjberg olisi määrännyt kaikki turvapaikanhakijapariskunnat asumaan erilleen. Lehti oikaisi virheellisen uutisen 15. joulukuuta, jolloin se kertoi, että erottaminen koski vain avioliitossa olevia pareja, joissa oli alle 18-vuotiaita.

Asian uutisoi myös Yle päälähetyksessään 13.12. Yle ei maininnut, että ministeri yritti torjua alaikäisten avioliittoja.

Suomen Uutiset