Hallitus esittää koronatukea 75 euroa neljän kuukauden ajan perustoimeentulotuen saajille. Tukea ei heru esimerkiksi koronan vuoksi työttömäksi jääneille tai lomautetuksi tulleille.

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavion mielestä hallituksen esitys herättää useita kysymyksiä.

– Tukea ei anneta senttiäkään koronan vuoksi työttömäksi tai lomautetuksi tulleille. Vain ennen koronaa toimeentulotukea saaneille.

– Puhutaan paljon työllisyystoimista, mutta esityksen työllisyysvaikutuksia ei ole arvioitu lainkaan. Eikö sosiaaliturvan kasvattaminen vähennäkään enää kannattavuutta ottaa työtä vastaa? Tavio kysyy.

Maahanmuuttajat yliedustettuina

Tavio huomauttaa, että toimeentulotuen saajista noin 30 prosenttia on maahanmuuttajia ja pääkaupunkiseudulla heidän osuutensa on jopa yli 50 prosenttia.

– Tukea valuu siten suhteellisen paljon sosiaaliturvan varassa täällä eläville maahanmuuttajille.

– Vaihtoehtona olisi voinut olla suunnata tuki esimerkiksi suoraan lapsilisään, koska tukea on perusteltu lapsiperheiden tukena sille, että on jääty pois kouluruokailuista yms, Tavio toteaa.

Ja taas tietysti velkarahalla

Tuki annetaan vihervasemmiston tyyliin velkarahalla.

– Vastaavaa 60 miljoonan euron säästöä valtiontalouteen ei ole tietääkseni edes etsitty, Tavio kirjoittaa.

– Näiden epäkohtien julki tuominen sai muut puolueet moittimaan meitä populistisesti toimeentulotukea saaville vihamielisiksi.

Tavio kertoo perussuomalaisten kuulevan asiatuntijoita valiokunnassa ja sen jälkeen päättävän, onko ryhmä esityksen puolella vai onko esitykseen parannusehdotuksia.

Artikkelia on täsmennetty 3.9.2020 klo 10.07.

SUOMEN UUTISET