Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että Euroopan unionin siirtolaispolitiikka on täysin hakoteillä. Tavion mielestä siirtolaiskysymys ratkeaa parhaiten antamalla kansallisvaltioiden itse päättää tulijoista.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen esitti tänään 15.9. EU:n tila -puheessaan itsevarmasti, että EU hoitaa kaiken. Von der Leyen ylisti, että uusi yhteinen EU-tason sopimus maahanmuutosta ja turvapaikoista tulee sisältämään kaiken sen, mitä voidaan tarvita siirtolaisuuteen reagoimiseksi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavion mielestä taas siirtolaiskysymys ratkeaa parhaiten antamalla kansallisvaltioiden itse päättää tulijoista.

Vihervasemmisto sählää EU:ssa

Perussuomalaiset ovat vastustaneet turvapaikanhakijoiden pakkotaakanjakoa EU-maiden kesken. Komissio esitti viime vuonna, että turvapaikanhakijoita ohjattaisiin hakemuskäsittelyihin, jotka hajautettaisiin eri puolille Euroopan unionia.

– Pakkotaakanjako uhkaa nousta taas esiin, kun vihervasemmistolaiset puolueet sähläävät EU:ssa, Tavio sanoo.

EU voisi keskittyä vaatimaan rajoja kiinni

Tavio muistuttaa, että Dublin-järjestelmä epäonnistui, kun siirtolaisaalto käynnistyi vuonna 2015 ja Ruotsista eli turvallisesta maasta käveli väkeä vaivattomasti Suomen rajan yli.

– Nyt EU voisi keskittyä vaatimaan rajoja kiinni. Monien maiden rajat ovat tosin pitäneet aika hyvin ilman unioniakin, kuten Liettuan ja Bulgarian rajat, Tavio sanoo.

Suomen Uutiset