Puoluevaltuuston kokouksen avannut puheenjohtaja Timo Soini rohkaisi innostavassa puheessaan puolueväkeä toimimaan puolueen linjan pohjalta. Monet nousut ja laskut nähnyt Soini muistutti, ettei perussuomalaisilla ole mitään hävettävää.

Ohessa otteita Soinin puheesta:

Eduskuntavaaleista on kulunut vajaat 11 kuukautta. Perussuomalaiset nousi vaaleissa Eduskunnan toiseksi suurimmaksi ryhmäksi. Tämä oli äänestäjien tahto. Puolue lähti hallitukseen tietäen, että tie on karu. Suomi oli ajettu päättämättömyydellä taloudelliseen umpikujaan. Velka kasvoi, talous ei. Tätä ei voi sivusta katsella.

Me emme luovu linjasta. Haaste on se, miten linjaa ajetaan uudessa muuttuneessa tilanteessa. Linja ei ole ongelma. Sen me tiedämme. Meidän on vakuutettava kannattajamme siitä, että saadaksemme linjamme läpi on asioita tehtävä toisin. Mitä me teemme ja ajamme on ydin. Se mitä me teemme on perusteltava ja osattava perustella.

Perussuomalaisilla ei ole mitään hävettävää. Me olemme kansanvaltainen puolue. Minä en häpeä joukkojani. Me olemme rosoinen kansanliike ja sellaisena meitä on kannatettu ja sellaisena meidän halutaan jatkavan. Puolustamme puoluettamme sellaisena kuin se on.

Puheenjohtajana, 19 vuoden aikana, olen nähnyt nousut ja laskut. Molemmissa minua on tukenut kannattajien kestävä ydin. Ystävä ja tukija pysyy rinnalla, edessä ja takana. Hetken lapset tulevat ja menevät, omien tuki ratkaisee. Tunnen erityistä kiitollisuutta kenttää ja kannattajia kohtaan, jotka vaikeuksissa eivät jätä vaan jäävät. Katsomosta pääsee takaisin kentälle.

Perussuomalaiset on sanansa mittainen puolue. Me pidämme kiinni sovitusta. Me emme luovuta, emmekä pelkää vaaleja, sillä kansa äänestää demokratiassa aina oikein. Me emme valita vaalituloksesta. Me toteutamme vaalitulosta. Kovassa ryöpytyksessä on kestettävä ja kannettava se mikä kannettavaksi on annettu.

Me haluamme edetä sopien. Siksi yhteiskuntasopimus on paras vaihtoehto. Minun mielestäni saapuvilla olevista vaihtoehdoista on valittava aina paras. Perussuomalaiset eivät koskaan ole käyttänyt ulkopolitiikkaa sisäpolitiikan lyömäaseena. Ulko- ja puolustusministeriöt ovat perussuomalaisten ministerien johtamia. Mikäli Suomi ei ole ulkoisesti ja sisäisesti turvassa, olemme vaarassa. Tätä emme milloinkaan riskeeraa. Sisäpolitiikassa on vääntöä ja sitä pitää olla. Me emme väännä isänmaan, Suomen kustannuksella.

Soini puhe kokonaisuudessaan:

SUOMEN UUTISET