Ranskalaistoimittaja teki dokumenttifilmin ranskalaiskaupungista, jonka katukuvassa radikaalin islamin vaikutus on selvästi nähtävissä. Toimittaja ja dokumentin tekoon osallistunut paikallinen muslimi ovat nyt poliisin suojeluksessa tappouhkauksien takia.

Koillis-Ranskassa aivan Belgian rajan tuntumassa sijaitsee Roubaixin kaupunki, joka tunnettiin aiemmin tekstiiliteollisuuden keskuksena, Ranskan ”Manchesterina”. Tekstiiliteollisuuden taantuman jälkeen tämän noin sadan tuhannen asukkaan kaupunki tunnetaan nykyään etnisesti monimuotoisena ja värikkäänä monikulttuurisuuden tyyssijana.

Toimittaja Ophélie Meunier teki kaupungista dokumenttifilmin, joka julkaistiin tammikuun lopussa nimellä Zone Interdite (”Kielletty alue”). Filmissä näytetään, miten lelukaupassa myydään nukkeja, joilla ei ole lainkaan kasvoja, koska islam kieltää ihmisten kasvojen esittämisen. Ravintolassa on naisia varten erilliset loosit, jotka voidaan eristää verhoille, jotta miehet eivät näe ruokailevien naisten kasvoja.

Dokumenttiohjelmassa haastatellaan radikaaliin islamiin erikoistunutta professori Bernard Rougieria, joka selittää kasvottomia nukkeja sillä, että niiden tarkoitus on aivopestä lapsia olemaan ”kunnon muslimeja” jo pienestä pitäen.

Pormestari epäiltynä islamistien rahoittamisesta

Meunier haastatteli myös paikallista muslimiasukasta, joka vastustaa islamismia ja sen ottamaa valtaa kaupungissa. Amine Elbahi on lakimies, joka paljasti huijauksen, jossa yhdistys sai 64,640 euron apurahan köyhien lasten tukiopetukseen, mutta käyttikin rahat levittääkseen islamin opetuksia.

Syytettyjen penkille joutuu myös kaupungin pormestari Guillaume Delbar, koska Ranskan laki kieltää julkisyhteisöjä antamasta rahaa uskonnollisille yhdistyksille. Pormestari on sitä mieltä, että ehkä häntä on huijattu, mutta siltikään keskustelussa ei pidä antaa valtaa niille, jotka näkevät ”islamistisia separatisteja” kaikkialla.

Dokumentissa haastateltu Amine Elbahi on nyt islamistien taholta leimattu ”vääräuskoiseksi” ja häntä on uhattu pään irti leikkaamisella. Sekä toimittaja Ophélie Meunier että Amine Elbahi ovat poliisin suojeluksessa tappouhkauksien takia.

Ranska on pulassa radikaalin islamin kanssa

Tapaus on herättänyt kohua, koska ranskalaiset ylpeilevät sillä, että Ranska on sekulaari maa, jossa ei alistuta uskontojen valtaan. Presidenttiehdokas Eric Zemmour asettautui heti puolustamaan toimittajaa tappouhkauksilta.

– Ophélie Meunier on kuolemanvaarassa, presidenttiehdokas Zemmour twiittasi.

– Näin käy sille, joka näyttää miten Ranska on islamisoitunut. Miljoonat patriootit kiittävät häntä hänen rohkeudestaan.

Le Monde -lehti muistuttaa pääkirjoituksessaan, että islamiin liittyvistä ongelmista pitää voida puhua, mutta yleistyksiin ei saa sortua. ”Jotkut presidenttiehdokkaat yrittävät heittää bensaa liekkeihin syyllistämällä kaikkia muslimeja, mutta meidän tulee aina muistaa, että äärimuslimit ovat vain pieni vähemmistö”, Le Monde -kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET