Poliittista islamia edustava Muslimiveljeskunta on löytänyt tiensä Euroopan unionin ytimiin käyttäen aseinaan suvaitsevaisiin vasemmistolaisiin vetoavia taikasanoja, kuten ”antirasismi”, ”syrjimättömyys, ”monimuotoisuus” ja ”islamofobia”. Todellisuudessa Muslimiveljeskunta pyrkii edistämään poliittista islamia Euroopassa. Työn tulokset näkyvät esimerkiksi Euroopan neuvoston rahoittamassa mainoskampanjassa, joka pyrki normalisoimaan muslimihuivin käyttöä.

Muslimiveljeskunta on Euroopan neuvoston kohutun huivikampanjan taustalla, kirjoittaa islamiin ja antisemitismiin erikoistunut vapaa toimittaja Zara Riffler. Muslimiveljeskunta on onnistuneesti verkostoitunut Brysselissä ja saavuttanut vaikutusvaltaa EU-komissioon käyttämällä hyväkseen erilaisia syrjinnän vastaisia teemoja, kuten Woke-ideologiaa.

Riffler viittaa Euroopan neuvoston äskettäin toteuttamaan huivikampanjaan, jossa islamilainen huivi esitettiin vapauden symbolina. Kampanjan kuvissa näytettiin, miltä nuoret eurooppalaiset naiset näyttäisivät hijab-huiviin puettuina. Kuvateksteissä kehottiin ”juhlimaan monimuotoisuutta” ja ”kunnioittamaan hijabia”.

EU:n maksama 340 000 euron kampanja herätti niin paljon kielteistä huomiota, että se jouduttiin keskeyttämään. Etenkin Ranskassa kampanjaa pidettiin maan sekulaarien arvojen vastaisena. Kohun jälkeen jopa itse EU-komissio irtisanoutui rahoittamastaan Euroopan neuvoston kampanjasta. Kreikan meppi Emmanouil Fragkos teki komissiolle kirjallisen kysymyksen Muslimiveljeskunnan kanssa harjoitetusta yhteistyöstä.

EU maksaa huivimainokset – ja paljon muuta

Zara Riffler kirjoittaa, että EU:n huivikampanjan takana on FEMYSO-niminen järjestö: Euroopan islamilaisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen liitto. FEMYSO:n huivipäinen varapuheenjohtaja Hiba Latreche oli EU:n järjestämässä nuorisokonferenssissa puhumassa islamofobiasta. Sama FEMYSO toimii EU:n lisäksi yhteistyössä myös Muslimiveljeskunnan kanssa.

– Nykyään Muslimiveljeskunta on nuorekas ja antirasistinen, kirjoittaa Zara Riffler. Se on hankkinut pääsyn EU-parlamentin tapahtumiin ja saa siellä raikuvat aplodit.

Mutta ei siinä kaikki: aplodien lisäksi islamistinen järjestö sai EU:lta 340 000 euroa hijab-huivien mainostamiseen. Tämän lisäksi FEMYSO on tällä vuosituhannella saanut EU:n eri toimielimiltä kymmeniä tuhansia euroja. Kaikkiaan EU-komissio on myöntänyt erilaisille radikaali-islamiin liittyville järjestöille ainakin 36,5 miljoonaa euroa vuosien 2014 ja 2019 välisenä aikana.

FEMYSO:n perusti Saksassa toimiva muslimiaktivisti Ibrahim El-Zayat. Saksan tiedustelupalvelun mukaan FEMYSO on Muslimiveljeskunnan nuorisotyötä hoitava sateenvarjo-organisaatio.

Muslimiveljeskunnan EU-strategia

Muslimiveljeskunnan tavoitteena on levittää sunni-islamia kaikkialle maailmaan. Tätä tarkoitusta varten se on perustanut Eurooppaan lukuisia järjestöjä ja yhdistyksiä.

Imaami Yusuf al-Qaradawi määritteli jo 1990-luvulla, että Muslimiveljeskunnan strategiana tulee olla hankkia vaikutusvaltaa kaikissa globaalisti merkittävissä yhteisöissä ”puolustaakseen” islamia. Ei siis ole ihme, että Muslimiveljeskunta on solminut yhteyksiä myös EU-parlamenttiin.

Zara Rifflerin mukaan veljeskunnan tavoitteena on Euroopan epävakauttaminen ja poliittisen radikaali-islamin aseman vakauttaminen lainsäädäntöteitse. Muslimiveljeskunta onkin onnistunut hankkimaan valtavasti vaikutusvaltaa EU-parlamentissa ja Euroopan neuvostossa käyttämällä taikasanoinaan ”syrjimättömyyttä”, ”monimuotoisuutta” ja ”islamofobiaa”.

FEMYSO:n toiminnan kärki kohdistuu antidiskriminaatioon, etenkin muslimeihin kohdistuvan syrjinnän vastustamiseen. Tässä yhteydessä toistuu alun perin Ajatollah Khomeinin käyttöön ottama termi ”islamofobia”. Khomeini piti islamofobeina muun muassa niitä iranilaisnaisia, jotka vastustivat huivipakkoa.

Nykyään islamofobia on akateemisissä piireissä usein käytetty termi, jolla pyritään estämään islamin kritisoiminen. FEMYSO vastustaa ”islamofobiaa” kaikin tavoin erilaisten tapahtumien, luentojen ja somekampanjoiden avulla. Usein toistuvana teemana on se, että huivipakon arvosteleminen on islamofobiaa.

EU perusti ”muslimivihan vastaisen koordinaattorin” viran

FEMYSO onkin päässyt etenemään syvälle Brysselin ytimiin väittämällä, että musliminaisia syrjitään heidän huiviensa takia. Jo vuonna 2015 EU-komissio perusti ”muslimivihan vastaisen koordinaattorin” viran, jota hoitamaan valittiin David Friggieri.

EU-parlamentissa toimii “Antirasismin ja monimuotoisuuden” ryhmä ARDI, johon kuuluu jäseniä useista eri poliittisista ryhmistä. ARDI:in kuuluvat mepit ovat olleet puhumassa useissa FEMYSO:n ja Musliminaisten Euroopan foorumi EFOMW:n järjestämissä tilaisuuksissa. Myös EFOMW on osa Muslimiveljeskunnan ”feministiverkostoa”.

Esimerkiksi vuonna 2016 järjestetyssä ”Naiset islamofobiaa vastaan” -seminaarissa puhujina olivat neljä meppiä ja EU:n muslimivihan vastainen koordinaattori David Friggieri. Tapahtuman järjesti EFOMW yhteistyössä ruotsalaismeppi Soraya Postin (feministipuolue) ja FEMYSO:n kanssa.

Muslimihuivia markkinoidaan ”vapautena” ja ”feminisminä”

Joka vuosi 21. syyskuuta vietetään ”Euroopan toimintapäivää islamofobiaa vastaan”. ARDI:n mepit ovat järjestäneet tuona päivänä keskustelutilaisuuden ”sukupuolitetusta islamofobiasta Euroopassa”. Vuosina 2020 ja 2021 tapahtuman puhujana oli EU:n tasa-arvokomissaari Helena Dalli. EU-komission huivimainoskampanja on tuon tapahtuman peruja.

Kaikilla Muslimiveljeskuntaan liittyvillä yhdistyksillä on samanlainen toimintatapa, Zara Riffler kirjoittaa. Ne ovat antirasistisia, vastustavat islamofobiaa ja markkinoivat muslimihuivia ”vapautena” ja ”feminisminä”. Niiden toiminta vetoaa lähinnä vasemmistolaisiin poliitikkoihin, mutta ne ovat saavuttaneet melkoista vaikutusvaltaa EU-komissioon ja Euroopan neuvostoon nähden.

ENAR vastustaa rasismia Suomessakin

Monilla Muslimiveljeskuntaan kytköksissä olevilla yhdistyksillä on sana antirasismi jo nimessään. Tämä pätee esimerkiksi Euroopan rasisminvastaiseen verkostoon (European Network Against Racism, ENAR), jonka nykyinen puheenjohtaja Michaël Privot oli Muslimiveljeskunnan jäsen vuoteen 2008 asti.

EU on vuosina 2014-19 rahoittanut ENAR:in toimintaa 5 422 678 miljoonalla eurolla. Suomessa ENAR tunnetaan rasismia käsittelevistä ”varjoraporteistaan”, joita ENAR Finland aiemmin julkaisi. ENAR Finland ry:n puheenjohtajana toimii oman LinkedIn-sivustonsa mukaan Ali Qassim, joka on monille tuttu nimi erilaisista kotouttamiseen liittyvistä yhdistyksistä.

SUOMEN UUTISET