Yhdysvaltain Pelastusarmeija vaati jäseniään pyytämään anteeksi rasistisia asenteitaan. Erityisesti ”valkoisten amerikkalaisten” tulisi lakata yrittämästä olla ”värisokeita”. Pelastusarmeijan Woke-propaganda ei kuitenkaan uponnut ihmisiin: järjestön suosio on romahtanut ja lahjoituksia ei enää tipu entiseen malliin.

Pelastusarmeija julkaisi Yhdysvalloissa kirjasen, jossa käsiteltiin rasismia. Lähinnä järjestön sisäiseen käyttöön tarkoitettu Let’s Talk About Racism -kirjanen edustaa Woke-ideologiaa ja kriittistä rotuoppia puhtaimmillaan. Kirjasen johdannossa todettiin, että kristittyjen tulee uudelleenarvioida rasistisia asenteitaan ja käytäntöjään, kertoo uutiskanava Fox.

– Vaikka monet pelastusarmeijalaiset ovat toimineet vakaasti ja rohkeasti rasismia vastaan, Pelastusarmeija myöntää surulla, että pelastusarmeijalaiset ovat välillä syyllistyneet rasismin syntiin, kirjasessa sanotaan.

Rasistisia asenteita on pyydettävä anteeksi – ”värisokeus” on väärin

Niinpä Pelastusarmeija kehottaakin jäseniään pyytämään anteeksi rasistisia asenteitaan. Erityisesti ”valkoisten amerikkalaisten” tule lakata yrittämästä olla ”värisokeita”. Myös rasismin kiistäminen ja puolustelu pitää kertakaikkiaan lopettaa.

”Värisokeus” on asia, jonka on Suomessa ottanut esille muun muassa Renaz Ebrahimi, joka Esko Valtaojaa televisiossa läksyttäessään korosti, että valkoisten ihmisten värisokeus on väärin: ihonväri ja etnisyys ja niihin liittyvät ”etuoikeudet” pitää aina tiedostaa.

Kuvat vain valkoisista ihmisistä ovat rasismia

Pelastusarmeijan mukaan rasismia on muun muassa se, jos pyhäkoulun esitteen kuvituksena on vain valkoisten ihmisten kuvia. ”Rasismi on niin syvällä meidän instituutioissamme ja kulttuurissamme, että ihmiset voivat epähuomiossa toisintaa rasistisia jakolinjoja”, todetaan Pelastusarmeijan opintomateriaaleissa.

Asiasta nousseen kohun takia Pelastusarmeija päätti vetää Let’s Talk About Racism -kirjasen pois jakelusta. Sen sisältö aiotaan käydä uudelleen läpi.

– Äskettäin julkaistun Let’s Talk About Racism -kirjasen tietyt osat saivat jotkut ihmiset ajattelemaan, että meidän mielestämme heidän pitäisi pyytää anteeksi ihonväriään, Pelastusarmeija kirjoittaa tiedotteessaan. Se ei ollut meidän tarkoituksemme.

Woketus romahdutti Pelastusarmeijan suosion ihmisten silmissä

Woketuksella näyttää kuitenkin olleen seurauksensa. Äskettäin toteutetussa kyselytutkimuksessa Pelastusarmeijan suosio on romahtanut, kertoo Newsweek.

Gallupissa kysyttiin suoraan, miten Pelastusarmeijan viesti siitä, että ”Amerikka on rakenteellisesti rasistinen yhteiskunta” on vaikuttanut vastaajan näkemykseen Pelastusarmeijasta. Lähes neljäsosa vastanneista kertoi näkevänsä nyt järjestön erittäin epäedullisessa valossa.

Joulupadat kumisevat tyhjyyttään

Pelastusarmeijan saamat lahjoitukset ovat selkeästi vähentyneet tänä jouluna. Yhdysvaltain Pelastusarmeija saa 75 prosenttia kaikista lahjoituksistaan joulun alla, mutta tänä vuonna raha- ja lelulahjoituksia on tullut paljon vähemmän kuin aiempina vuosina.

Pelastusarmeijalla on pulaa myös vapaaehtoisista seisomaan joulupatojen vieressä kaduilla. Järjestö vetoaakin ihmisiin lahjoitusten ja vapaaehtoistyövoiman saamiseksi.

SUOMEN UUTISET