Yhdysvaltalaisen kaapelikanavan entinen uutisankkuri paljastaa, että hänen tekemänsä presidentti Bidenin haastattelun kysymykset olivat kanavan johdon valitsemia ja hyväksymiä. Biden näyttää siis saaneen erityisen lempeää kohtelua osakseen ainakin tällä yhdellä kanavalla.

ESPN-kaapelikanavan entinen toimittaja Saga Steele paljastaa, että hänen tekemänsä presidentti Joe Bidenin virkaanastujaishaastattelun kysymykset olivat ESPN-kanavan johdon valitsemia ja hyväksymiä. ESPN on Disney-konsernin omistama kaapelikanava.

Fox News -kanavan haastattelussa Steele kertoo, että maaliskuussa 2021 hänelle annettiin tarkat ohjeet siitä, miten hänen tulisi haastatella juuri virkaansa astunutta presidentti Bidenia.

– Kysyt tätä. Muotoilet kysymyksen näin. Ei tarkennuksia eikä jatkokysymyksiä vaan eteenpäin, Steele kuvailee hänelle annettua ohjeistusta.

Kanavan pomot kävivät jokaisen kysymyksen läpi

Toimittaja Steelen mukaan jokainen kysymys käytiin läpi päätoimittajien ja kanavan johdon kanssa ”kymmeniä kertoja”. Steele sanoo, että hän ei tiedä, lähettikö ESPN kysymykset etukäteen Valkoiseen taloon hyväksyttäviksi. Hän pitää sitä kuitenkin todennäköisenä, koska kanavan pomot vaativat niin tiukasti häntä pysymään käsikirjoituksessa.

Saga Steele luonnehtii presidentti Bidenin kanssa kolme vuotta sitten käymäänsä keskustelua ”sydäntä särkeväksi” viitaten vanhimman virassaan olevan Yhdysvaltain presidentin kognitiivisiin kykyihin.

Bidenin muistiongelmat ja ajatusten pätkiminen ovat herättäneet keskustelua koko hänen presidenttikautensa ajan. Äskettäin kansakunnan tila -puhetta pitäessään Biden sekoitti surmatun opiskelijatyton nimen jalkapallovalmentajaan.

Toimittaja hyllytettiin vääränlaisten puheiden takia

Saga Steele, 51, ei ole enää ESPN-kanavan palveluksessa. Hänet hyllytettiin, koska hän arvosteli työnantajansa vaatimia, pakollisia koronarokotuksia ja kritisoi ex-presidentti Barack Obamaa.

Hyllytyksen johdosta Steele haastoi ESPN-kanavan ja Disney-konsernin oikeuteen. Osapuolet pääsivät kuitenkin sopimukseen asiasta ja Steele suostui eroamaan kanavan palveluksesta. Hänen saamansa rahallisen korvauksen tarkkaa summaa ei ole julkistettu.

SUOMEN UUTISET