Toukokuun alussa kansanedustaja Sebastian Tynkkynen piti ensimmäisen puheensa eduskunnassa. Puhe käsitteli monikulttuurisuuden kammottavia lieveilmiöitä Oulussa. Osana puhetta Tynkkynen luki oululaiselta tytöltä saamansa viestin. Sen jälkeen viestejä on tullut lisää.


Sebastian Tynkkynen (ps.) aloitti ensimmäisen eduskuntapuheensa muokkaamalla perinteistä ”Arvoisa puhemies” -aloitusta:

– Arvoisa rouva puhemies! Arvoton eduskunta!

Tynkkynen syytti muita puolueita siitä, että perussuomalaisista yritetään luoda kuvaa ”pahoina”, koska perussuomalaiset vastustavat monikulttuurisuuden tuomia lieveilmiöitä. Hän peräänkuulutti todellista arvokeskustelua:

– Meidän arvot ovat sellaisia, että me puolustamme suomalaisia, Tynkkynen sanoi.

– Itse tulen tänne Oulusta. Siellä kohdistuu lapsiin vakavia rikoksia ulkomaalaistaustaisten miesten osalta, ja tämä on tullut meille arkipäiväksi.

– Ei ole sattumaa, että meidän puolue haluaa vastustaa tällaisia asioita, Tynkkynen jatkoi.

Seuraavaksi Tynkkynen luki oululaistytöltä Instagramin kautta saamansa viestin, jossa tyttö kertoi, miten yläasteella heidän kouluunsa tuli ”uusi luokka näistä turvapaikanhakijoista”.

”Meille sanottiin, että he ois jotain 15—17-vuotiaita nuoria, mutta todellisuudessa ykskään niistä ei näyttäny ees sen ikäseltä. Jokkainen niistä oli ainakin sen 18-vuotias, ja yhen Instagram-tililtä löyettiinki kuva hänen oman maan henkilötodistuksesta. Ikä taisi siinä olla hänellä jotain about 24.”

Tyttö kertoi, että kun oppilaat olivat yrittäneet ilmoittaa rehtorille seksuaalisesta häirinnästä, rehtori oli kieltäytynyt uskomasta heitä eikä ollut tehnyt asialle mitään.

”Nää maahanmuuttajat kans tosiaan harrastivat tyttöjen ruumiinosien tarkastelua ja niiden kommentoimista. Hirvein asiahan tässä oli se, että kun kerroimme koulussa rehtorille asiasta ja sanoimme asian olevan häiritsevää, meitä ei uskottu ja rehtori jatkoi vain maahanmuuttajien puolustelua.”

”Tän lisäks mä olen nähny useita kertoja esim. Oulussa Valkeassa, kun siellä istuu pikkutyttöjä näiden mamujen seurassa. Oon myös itse kokenut sitä, että kun heidän ohitseen kävelee, niin he tuijottavat kuin halpaa makkaraa lihatiskillä ja saattavat juurikin kommentoida perään jotain.”

”Heidän kulttuuri on niin eriarvoista ja hullua, että ihmettelen, miksi meidän suomalaisten naisten täytyy sietää tuollaista käytöstä…”

Tässä vaiheessa RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet yritti keskeyttää Tynkkysen puheenvuoron välihuudollaan: ”Nyt menee kyllä aika yleistykseksi!”

Sebastian Tynkkynen huomautti puhujapöntöstä entiselle yhdenvertaisuusvaltuutetulle, että nyt puhutaan yhdenvertaisuusasioistakin, ja pyysi, että tytön viesti saa tulla kuulluksi.

”…ja kokea ahdistavaksi liikkua ulkona. Haluan pukea kesällä edelleen mekon päälleni ja kulkea rauhassa kaupoilla. En halua kokea oloani halvaksi ja kokea ahdistusta.”, viesti jatkui.

Puheenvuoro katsottavissa Youtubessa:

Sebastian Tynkkynen puhuu eduskunnassa. Youtube, 4 min 52 sek. Viestejä kokeva osuus alkaa kohdasta 2 min 24 sek.

Lisää viestejä

Eduskuntapuheen jälkeen oululaistyttöjen ja -vanhempien viestejä on tullut paljon lisää. Alla yksi esimerkki oululaisäidin viestistä, jonka Tynkkynen on julkaissut Facebook-sivullaan äidin luvalla.

– Jos muiden puolueiden poliitikot lukisivat inboxini, he itkisivät itsensä uneen. Ensin häpeäisivät ja sitten itkisivät. Olen luvannut tuoda niiden ääntä esiin, joiden ääni ei kuulu. Tässä on luvalla julkaistu perheenäidin hätähuuto, Tynkkynen kirjoittaa Facebookissa.

Jos muiden puolueiden poliitikot lukisivat inboxini, he itkisivät itsensä uneen. Ensin häpeäisivät ja sitten itkisivät….

Julkaissut Sebastian Tynkkynen Keskiviikkona 22. toukokuuta 2019

Tynkkyselle lähetetty viesti on osittain peitetty. Viesti katkeaa alareunasta tarkoituksella, ettei lähettäjää voisi tunnistaa.

SUOMEN UUTISET