Uudenmaan Perussuomalaiset Naiset ehdottaa, että kuntien myöntämä nuorten kesäseteli laajennetaan käytettäväksi myös kotitalouksien tarjoamaan kesätyöhön.

Tällä hetkellä kesäsetelin voi käyttää vain yrityksissä, poislukien Kajaanissa, jossa nuorten kesäsetelin saa myös kotitalouksien käyttöön.

Mallia ehdotetaan laajennettavaksi Uudellemaalle, mutta myös koko Suomeen. Nuorille tarjottavan kesäsetelin arvo vaihtelee 300-400 euron välillä. Kunta maksaa tämän osuuden yritykselle, joka palkaa nuoren kesätöihin.

Koronakriisi vei kesätyöt

Uudenmaan perussuomalaisten naisten puheenjohtaja, kansanedustaja Arja Juvonen on jättänyt asiasta eduskunnassa kirjallisen kysymyksen ja myös valtuustoaloitteen omassa kotikunnassa Espoossa.

– Toivoisin Espoon näyttävän nyt mallia, sillä Espoossa kesäseteliin tehdyt ideat on otettu hyvin vastaan. Myös vuosia sitten tekemäni aloite kesäseteliin vaadittavan ikärajan laskemisesta kuudestatoista vuodesta viiteentoista vuoteen sai kannatuksen, puheenjohtaja Juvonen kiittää.

– Nyt tarvitaan kaikki keinot käyttöön, jotta nuorille löytyy kesätöitä. Koronakriisi on vienyt nuorilta ne viimeisetkin kesätyöt, sillä yritykset eivät ole voineet palkata nuoria. Se ei ole yritysten vika vaan koronakuilun, johon koko maailma on pudonnut. Meidän tulee varmistaa nuorille töitä ja toimenpiteet on käynnistettävä heti.

Kotitalouksissa riittää työtä

Kotitalouksilla olisi juurikin kesätyötä tarjottavana ja myös halua palkata nuoria. On siivousta, ikkunanpesua, puutarhatyötä, maalausta, nikkarointia ja kaupassakäynti avun ja seuranpidon tarvetta iäkkäille sekä lemmikkieläinten hoitamista ja ulkoiluttamista.

– Pihapiiristä löytyy monenmoista työtä, johon nuoret voisivat tarttua. Yhteisöllisyys on voima, jolla tuetaan nuoria, Uudenmaan perussuomalaiset naiset muistuttavat.

SUOMEN UUTISET