Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Veikko Vallin Tampereelta haastaa parempituloisia hyväntekeväisyyteen. Koronaepidemia on aiheuttanut syvän loven monien talouteen, joten apua tarvitaan monissa perheissä ja kodeissa.

Menestyneen uran yrittäjänä luonut Veikko Vallin kertoo tehneensä lahjoituksen Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyölle.

– Koronakriisi on kohta meitä kaikkia suomalaisia koskettava ilmiö. Erityisesti varakkaiden ja parempituloisten olisi hyvä nyt tässä tilanteessa auttaa heikommassa asemassa olevia kansalaisia. Siksi haastan nyt kaikki hyvätuloiset suomalaiset mukaan talkoisiin.

Pienilläkin teoilla merkitystä

Päättäjät tekevät töitä koko ajan kriisin hoitamiseksi, mutta tämä ei kuitenkaan Vallinin mielestä tarkoita sitä, etteikö arjen teoilla ja käytännön toimilla olisi merkitystä.

– Monet vastuulliset kansalaiset ovat jo nyt itsenäisesti välttäneet turhia kontakteja ja pyrkineet varovaisuuteen. Pienilläkin asioilla voi olla vaikutusta lopputulokseen.

”Meidän pitää selvitä yhdessä”

Vallin toivoo, että kaikki kantavat kortensa kekoon, jotta kriisistä selvitään mahdollisimman vähin vahingoin.

– Jos olet hyvätuloinen, niin antamalla puolet yhden kuukauden ansioistasi saat aikaan ison vaikutuksen esimerkiksi ruoka-avun muodossa. Samalla saat hyvän mielen itsellesi ja monelle muulle. Meidän pitää selvitä tästä yhdessä ja aiempaa vahvempana kansakuntana, Vallin painottaa.

SUOMEN UUTISET