Menstruoivien henkilöiden ihmisoikeudet ovat ottaneet jättiläismäisen askeleen eteenpäin Stuttgartissa, jossa kaupungintalon miesten vessaan on asennettu tamponiautomaatti vihreiden aloitteesta. Kristillisdemokraatit puolestaan pelkäävät, että tämä uudistus tekee kaupungista naurun aiheen koko Saksassa.

Stuttgartin kaupungintalon miesten vessaan on asennettu tamponiautomaatti vihreiden kaupunginvaltuutettujen aloitteesta, kertoo Bild-lehti. Samanlainen tamponiautomaatti on tasa-arvon vuoksi laitettu myös naisten vessaan.

Vihreiden valtuustoryhmän tiedottaja Jana Steinbeck kertoo Bild-lehdelle, että kyse on yhdenvertaisuuslautakunnan pilottiprojektista, jossa jaetaan ilmaisia kuukautissuojia kaikille menstruoiville henkilöille. Koska myös ei-binäärisillä henkilöillä ja transmiehillä voi olla kuukautiset, ilmaisia kuukautissuojia on tasa-arvon vuoksi oltava tarjolla myös miesten vessoissa.

”Kaikki menstruoivat eivät identifioi itseään naisiksi”

Vihreiden osavaltiosenaattiryhmän puheenjohtaja Petra Rühle tarkentaa, että monet menstruoivat henkilöt eivät identifioi itseään naisiksi. Heille on silti tarjottava ilmaisia tamponeja siinä missä naisiksi identifioituville menstruoiville henkilöillekin.

Iäkkäämpi vihreiden kaupunginvaltuutettu rohkenee kuitenkin olla eri mieltä.

– Ei ole mitään järkevä tarjota miehille tamponeja, toteaa 63-vuotias Christine Lehmann.

Kristillisdemokraatit: ”Absurdia”

Stuttgartin pormestari Frank Nopper on kristillisdemokraatti, ja tamponialoitetta on hänen puolueensa piirissä pidetty lähinnä naurettavana, mutta pormestarin oli taivuttava, koska vihervasemmistolla on enemmistö kaupunginvaltuustossa.

Keväällä Suomen Uutiset kertoi vastaavanlaisesta, woke-henkisestä hullutuksesta valtameren takana Yhdysvalloissa. Oregonin kouluissa oli päätetty laittaa tamponiautomaatit myös poikien vessoihin.

SuOMEN UUTISET