Perussuomalaiset pelattiin ulos hallituksesta ja meitä äänestäneiden tahtoa ei kunnioitettu lainkaan, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen.

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kutsuu tulevaa hallitusta kansanrintamahallitukseksi.

– Kuitenkin on jo hallituspohjan perusteella selvää, että hallituksen ohjelma tulee olemaan sellainen, joka kurjistaa rankalla kädellä erityisesti maaseudulla ja haja-asutusalueilla eläviä, eikä tavallinen duunari, pienyrittäjästä puhumattakaan, todellakaan voita, kansanedustaja Sanna Antikainen sanoo.

– Työvoiman tarveharkinnasta luovutaan ja samalla avataan ovet selkosen selälleen ulkomaalaiselle halpatyövoimalle, jolloin suomalaisduunarit menettävät työpaikkansa.

Ympäristöveroilla lisätään elinkustannuksia

Antikaisen mielestä on selvää, että tämä hallituspohja tulee todennäköisesti säätämään useita erilaisia ympäristöveroja, joilla tehdään tavallisten suomalaisten asumisesta, liikkumisesta ja elämästä ylipäänsä paljon nykyistä kalliimpaa.

– Monelta suomalaiselta teollisuusduunarilta menee työpaikka ja verotulot kärsivät, kun yritykset siirtyvät ympäristöverojen takia muihin maihin, eikä hallituksella tämän jälkeen ole enää varaa perua edeltäjänsä tekemiä leikkauksia.

Suomesta koko maailman sosiaalitoimisto

Antikainen varoittaa, että niiden suomalaisten, jotka työllään kustantavat kaiken, elämästä tehdään paljon kurjempaa, mutta samaan aikaan rajat ja veronmaksajien kukkarot avataan niille, jotka haluavat muuttaa Suomeen sosiaaliturvan perässä.

– Jos Suomi ei jo tähän mennessä ole ollut koko maailman sosiaalitoimisto, viimeistään aloittava punaviherhallitus tekee siitä varmasti sellaisen. Suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus unohdetaan, samoin kuin rajavalvonta, kun Suomesta tehdään 24/7/365 Maailma kylässä -tapahtuma, Antikainen lataa.

Keskusta koplaa johdolleen edut

Antikainen uskoo hallituksen syntyvän, jos keskustalaiset taipuvat kompromisseihin äänestäjiensä, maaseudun yrittäjien ja muiden maaseudun asukkaiden kustannuksella saadakseen aikaan maakunta-soten ja varmistaakseen eduskunnasta tippuneille kansanedustajilleen kovapalkkaiset suojatyöpaikat maakuntahallinnossa.

– Vihreät tulevat vaatimaan hallitusohjelmaan sellaiset ympäristöverot, että teollisuudesta, maataloudesta ja erityisesti karjataloudesta tehdään Suomessa kannattamatonta, ja kepun on pakko suostua tähän varmistaakseen nimekkäiden kepupoliitikkojen henkilökohtaisen edun.

– Kepu tulee maksamaan koplauksestaan kovan hinnan seuraavissa kuntavaaleissa: kuten vanha sananlasku sanoo, ahneella on p*******n loppu! Suomalaiset, pitäkää kukkaroistanne kiinni, sillä nyt mennään alas ja lujaa, Antikainen toteaa.

SUOMEN UUTISET