Hallitus antoi eilen esityksensä uudesta rajaturvallisuutta koskevasta laista eduskunnalle. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen toivoo, että laki saadaan pian voimaan. Tämä on tärkeää, koska se antaa käyttöön otettuna Rajavartiolaitokselle oikeuden estää ihmisiä hakemasta kansainvälistä suojelua Suomen valtakunnanrajalla.

– Tässä turvallisuustilanteessa on pakko kyetä ilmaisemaan Venäjälle selvääkin selvemmin, ettei välineellistetty maahantulo hybridihyökkäyksenä ole Suomen rajalla käyttökelpoinen. Jokainen, joka haluaa puolustaa Suomen itsemääräämisoikeutta ja suvereniteettia ymmärtää, että laki on enemmän kuin tarpeellinen. Ei kai kukaan halua mahdollistaa Venäjän hybridivaikuttamista, Sanna Antikainen sanoo.

Tilanteen niin vaatiessa rajalle esitetty poikkeuslaki antaisi mahdollisuuden olla ottamatta vastaan turvapaikkahakemuksia. Antikainen painottaa, että nyt on pidettävä kirkkaana mielessä, miksi tätä tarvitaan: Suomen itärajalla syksyllä 2023 alkaneen välineellistetyn maahantulon uhka on edelleen korkea.

Rajalain vastustajat pelaavat Putinin pussiin

Antikaisen mielestä on täysin mahdollista, että Venäjä kuljettaa turvapaikanhakijoita uudestaan itärajalle. Venäjän sota Ukrainaa vastaan ei näytä loppuvan, ja Venäjä on itsekin kertonut olevansa sodassa länttä vastaan – ja Antikainen toivoo lännen olevan se viiteryhmä, johon tätä lakia vastustavat poliittiset tahotkin kokevat Suomen kuuluvan.

– Rajalakia tarvitaan kansallisen turvallisuuden takaamiseksi nimenomaan Venäjän toimien takia. Lakia ei tulla käyttämään löysin perustein vaan ainoastaan silloin, kun välineellistetty maahantulo käynnistyy tai on käynnistymässä. Päätöksenteko lain käyttöönotosta tehtäisiin aina vain viranomaisten tietojen perusteella.

– On hyvä muistaa, että kyse on myös Suomessa asuvien ihmisten perusoikeuksista ja valtion perustehtävistä. Jos tätä ei ymmärrä ja jostain käsittämättömästä syystä näkee tarpeelliseksi vastustaa rajalakia, niin en näe mitään muuta syytä kuin Putinin pussiin pelaamisen.

– Toivon koko sydämestäni, että lakiesitys saa eduskunnassa taakseen riittävän enemmistön, muuten Suomella ja suomalaisilla voi olla edessä ennennäkemättömän vaikeat ajat, Antikainen varoittaa.

Suomen Uutiset