Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen on ottanut sanomalehti Karjalaisen ja Savon Sanomien tuoreessa kolumnissaan kantaa viime aikoina eri maiden tiedusteluviranomaisten ja Naton varoituksiin Venäjän sabotaasi- ja hybridi-iskuista. Hänen mielestään nyt on kaikkein tärkeintä turvata Suomen suvereniteetti ja alueellinen koskemattomuus kaikissa olosuhteissa.

– Elämme aikoja, jolloin Ilkka Remeksen romaanien juonessa seikkailevat venäläiset sabotöörit ja erilaiset fiktiiviset juonenkäänteet tuntuvat välillä jopa liian mahdollisilta tosielämän kuvauksilta. Menneinä vuosina itse Erkki Tuomioja älähti Remekselle: Remes kun esitti Tuomiojan mielestä Venäjän aina ja aivan liian huonossa valossa fiktiivisissä romaaneissaan. Kuinkas sitten kävikään, Sanna Antikainen kirjoittaa.

Viime aikoina eri maiden tiedusteluviranomaiset ja Nato ovat varoittaneet Venäjän sabotaasi- ja hybridi-iskuista. Naton neuvosto varoitti vastikään, kuinka Venäjä toteuttaa lisääntyvissä määrin erilaisia sabotaaseja, kyberhäirintää, disinformaatiokampanjointia, erilaisia hybridioperaatioita ja jopa väkivaltaisuuksia.

Suomi ollut sinisilmäinen

Antikaisen mukaan haluna on luoda eripuraa sekä sisä- että ulkopoliittisesti eri maiden kesken. Venäjän pyrkimyksenä on luoda kaaos usealta eri suunnalta, jolloin päättäjät, valtiot ja jopa kokonaiset kansakunnat menettävät ensin kykynsä tunnistaa, mitä tapahtuu, miksi ja lopulta menettävät kykynsä toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Katse ei olekaan enää pallossa vaan aivan jossakin muualla.

– Jossain määrin Suomikin on saavuttanut toimimattomuuden lakipisteen. Rajalaki pitäisi saada päivitettyä nopeasti, mutta se tarvitsee 5/6 enemmistön eduskunnasta. Nyt demarit ovat asettautuneet empivälle kannalle puheenjohtajansa Lindtmanin ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Kiljusen suulla. Kun katse pitäisi olla näinä aikoina maamme rajaturvallisuuden ja suvereniteetin varmistamisessa sekä vieraan valtion hybridi-iskujen torjumisessa, ajetaan vasemmistoleirissä palloa kohti omaa maalia välittämättä seurauksista, joita sillä on Suomen kansalliselle turvallisuudelle, Antikainen kirjoittaa.

– Sotilasprofessori Marko Palokangas kuvasi tilannetta hyvin Ilta-Sanomien haastattelussa. Hän totesi, että Suomi on ollut kaikki nämä vuodet sinisilmäinen Venäjän suhteen ja toimii edelleen hölmöläisten tavoin. Esimerkiksi Palokangas nostaa rajalakia koskevan keskustelun. Kuvaava ja rohkea kannanotto ihmiseltä, joka tietää Venäjän toimintatavat. Toivottavasti vasemmistopuolueissa ja keskustassakin luetaan ja otetaan varoitukset tilanteesta yhtä tosissaan kuin hallituksessa otetaan.

Taustamelulta suljettava korvat

Antikainen painottaa, että kun ajat ovat vaikeita on kriittisen tärkeää pitää katse pallossa ja erottaa melun keskeltä oleellinen.

– Juuri nyt taustamelulle on suljettava korvat. Pallo, joka on saatava maaliin, on Suomen suvereniteetin ja alueellisen koskemattomuuden turvaaminen kaikissa olosuhteissa – ei enempää eikä vähempää.

SUOMEN UUTISET