Belgiassa on 11.5 miljoonaa asukasta ja koronaan kuolleita jo lähes 4 500. Belgiasta saattaakin tulla Covid-19-taudin pahiten runtelema maa Euroopassa.

Belgiassa on Worldometerin mukaan kuollut koronaan tähän mennessä 4 440 ihmistä. Vuorokaudessa kuolleita tuli lisää 283 ja luku kasvoi jälleen. Runsaan 11,5 miljoonan asukkaan Belgiassa on enemmän Covid-19-tautiin kuolleita kuin Kiinassa.

Expressenin mukaan Belgian viranomaiset tosin laskevat kuolintilastoihin mukaan myös henkilöt, joiden epäillään kuolleen koronaan mutta kuolinsyytä ei ole virallisesti vahvistettu.

Aivan kuten muissakin Euroopan maissa, Belgiassa on tartuntojen leviämiseen reagoitu rajoituksin. Joukkokokoontumiset ovat pannassa ja koulut, ravintolat sekä soittoruokalat ovat kiinni. Ulkosalla liikkumista on rajoitettu, mutta reippailu sekä kaupoissa ja apteekeissa käynti on sallittua.

Puolet kuolemista hoitolaitoksissa

Lähes puolet koronakuolemista on tilastoitu tapahtuneeksi hoitolaitoksessa eli käytännössä vanhainkodeissa. Bryssel Times kertookin, että tiistaista lähtien kaikki hoitohenkilökuntaan kuuluvat testataan tartuntatilanteen selvittämiseksi ja viruksen leviämisen estämiseksi.

Toivoakin on näköpiirissä: sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrä Belgiassa on tasaisesti vähentynyt maaliskuun lopusta lähtien ja pääsiäisenä alkoi myös tehohoitoa tarvitsevien potilaiden määrä laskea.

SUOMEN UUTISET