Paljon huomiota herättäneestä joukkoraiskauksesta syytettyjä miehiä yhdistää afrikkalaistaustan lisäksi moni muukin asia. Kaikki ovat tulleet Saksaan turvapaikanhakijoina, saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen ja olleet aiemminkin poliisin kanssa tekemisissä väkivaltarikosten takia. Siitä huolimatta heitä ei ole saatu karkotettua maasta.

Kreuzbergin maahanmuuttajavaltaisessa kaupunginosassa Berliinin kaakkoisosassa sijaitsevassa Görlitzin puistossa viime kesänä tapahtunut joukkoraiskaus herätti suurta huomiota Saksan mediassa. Nyt syyteasiakirja on julkistettu. Syytteeseen on asetettu kolme afrikkalaista turvapaikanhakijaa, kertoo Welt-lehti.

Joukkoraiskatuksi joutunut 27-vuotias kahden lapsen äiti oli tullut Görlitzin puistoon miehensä kanssa ostamaan kokaiinia. Ostoksen suoritettuaan Georgiasta kotoisin oleva pariskunta oli intoutunut harrastamaan seksiä öisessä puistossa.

Tämä oli kiinnittänyt huumekauppiaiden huomion. Pari miestä oli käynyt georgialaismiehen kimppuun ja ryöstänyt häneltä 1 200 euroa. Samaan aikaan useat muut afrikkalaismiehet joukkoraiskasivat naisen. Georgialaismies pakotettiin katselemaan naisystävänsä joukkoraiskausta.

Huumediilerit: ”Tosi huono juttu bisneksille”

Görlitzin puisto tunnetaan afrikkalaisten maahanmuuttajien pyörittämän huumekaupan keskuksena. Kesäkuussa tapahtunut joukkoraiskaus ei ole ainoa seksuaalirikos, joka puistossa on tapahtunut, mutta pääosin diilerit pyrkivät pitämään puiston ”siistinä” väkivalta- ja seksuaalirikoksista.

– Ei pidä tuhota sitä paikkaa, jossa tekee rahaa, selitti yksi huumekauppiaista Bild-lehden toimittajalle viime kesänä.

– Me emme tee täällä muuta pahaa, myymme vain [huumeita]. Olemme kuulleet vain huhuja tästä raiskauksesta. Se on tosi huono juttu bisneksille. Enemmän poliiseja, vähemmän asiakkaita, selitti toinen huumekauppias.

Bild-lehden jutun mukaan puisto on jaettu tiukasti myyntialueisiin. Eri Afrikan maista tulleilla on omat reviirinsä. Arabeja ei puistoon päästetä. He saavat myydä huumeita vain puiston ulkopuolella.

Esiintyneet useilla valehenkilöllisyyksillä

Yksi syytteeseen asetetuista miehistä on somali. Kaksi muuta ovat guinealaisia. Heitä kaikkia yhdistää se, että he ovat 21-22-vuotiaita ja tulleet Saksaan alaikäisinä turvapaikanhakijoina vuosina 2016-17.

Kaikki ovat saaneet kielteisen päätöksen turvapaikkahakemuksiinsa. Osa miehistä on saattanut jättää useitakin turvapaikkahakemuksia eri nimillä.

Somalimies on viranomaisten mukaan esiintynyt Saksassa peräti kymmenellä eri valenimellä. Toinen guinealaismiehistä on käyttänyt neljää eri valenimeä. Hänet on aiemmin tuomittu vuoden nuorisorangaistukseen huumekaupasta.

Kaikki syytetyt ovat olleet aiemminkin poliisin kanssa tekemisissä muun muassa väkivaltarikosten takia. Useimmissa tapauksissa heidät on jätetty syyttämättä tai tuomitsematta nuoreen ikään tai rikoksen vähäpätöisyyteen vedoten.

SUOMEN UUTISET