Afganistanilaisen turvapaikanhakijan epäillään raiskanneen puolalaisen nuoren miehen metroasemalla Münchenissä. Raiskaus on herättänyt tyrmistystä Puolassa. Puolalaiset vaativat Saksaa käynnistämään tiedotuskampanjan siitä, että Saksaan matkustavat puolalaiset ovat vaarassa joutua raiskatuiksi. Puolan pääministeri pitää tapahtunutta seurauksena avoimien rajojen politiikasta.

Saksaan kielikurssille tullut 18-vuotias puolalaispoika oli ollut reilu viikko sitten juhlimassa Münchenin yössä. Raskaan juhlinnan jälkeen puolalaisnuori sammui metroaseman penkille lauantaiaamuna puoli kolmen aikoihin.

Penkillä nukkuessaan puolalaisnuori joutui raiskatuksi. Raiskaus kesti puolisen tuntia. Raiskaaja myös varasti hänen kännykkänsä.

Yön viimeisen metron mentyä asemalla ei ollut paljon kulkijoita. Poliisin mukaan on silti kummallista, että kukaan ei huomannut metroasemalla meneillään olevaa raiskausta. Kaikki metroasemat ovat tietenkin kameravalvonnassa, mutta kukaan ei välttämättä tarkkaile juuri tietyn valvontakameran välittämää kuvaa jatkuvasti.

Epäilty saatiin kiinni vastaanottokeskuksesta

Poliisi onnistui löytämään tekijän heti seuraavana päivänä jäljittämällä hänen varastamansa kännykän. Lisäksi epäillystä oli kuvia valvontakameran tallenteella.

Raiskauksesta epäilty on miespuolinen afganistanilainen turvapaikanhakija. Hänet otettiin kiinni turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa. Epäillyn iäksi on ilmoitettu 20 vuotta.

Saksalaisdiplomaatti kutsuttiin puhutteluun

Tapaus on puolalaisesta näkökulmasta niin tyrmistyttävä, että se on johtanut myös diplomaattisiin toimiin. Puolan ulkoministeriö kutsui Saksan suurlähetystön edustajan puhutteluun, kertoo Bild-lehti.

Puolan ulkoministeriö kehotti Saksaa käynnistämään tiedotuskampanjan siitä, että puolalaiset ovat Saksaan matkustaessaan vaarassa joutua raiskatuiksi.

”Seuraus avoimien rajojen politiikasta”

Puolan pääministeri Mateusz Morawiecki on luonnehtinut tapahtunutta ”seuraukseksi avoimien rajojen politiikasta”, kertoo Welt-lehti. Pääministeri vaatii, että tapauksen tutkintaan on otettava mukaan Puolan syyttäjälaitoksen edustaja. Omaa maataan Morawiecki kuvailee yhdeksi Euroopan turvallisimmista.

– Me olemme yksi Euroopan turvallisimmista maista ja puolalaisten turvallisuus on meille sydämen asia, Puolan pääministeri Morawiecki sanoo.

Maahanmuutto vahvasti esillä Puolan vaaleissa

Maahanmuutosta on tullut yksi pääaiheista Puolan parlamenttivaaleissa. Vaalit pidetään lokakuun puolivälissä.

Nyt vallassa oleva Laki ja oikeus -puolue (PiS) on ilmoittanut, että parlamenttivaalien yhteydessä tullaan järjestämään kansanäänestys, jossa kysytään kansalaisten mielipidettä EU:n taakanjakoon liittyen. Äänioikeutetut kansalaiset pääsevät ottamaan kantaa selkein sanoin määriteltyyn kysymykseen:

Kannatatko tuhansien Lähi-idästä ja Afrikasta tulevien laittomien siirtolaisten maahanpääsyä [Puolaan] EU-byrokraattien pakottaman taakanjakomekanismin kautta?

SUOMEN UUTISET