Ylen A-studiossa keskusteltiin Postin tänään päättyneestä lakosta. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio pitää pääministeri Antti Rinteen hallituksen toimintaa ylimielisenä.

Ville Tavion mukaan Posti-sotkussa on kyse joko ministerin (omistajaohjausministeri Sirpa Paatero) huolimattomuudesta tai siitä, että jompi kumpi osapuoli puhuu muunneltua totuutta.
Tavio vetoaa pääministeriin.

– Ei voi olla niin, että tässä saa sen kuvan, että joko Postin hallitus ei puhu totta tai ministeri ei puhu totta. Tai jos ollaan oltu näin huolimattomia, niin on vaikea uskoa että olisi oltu. Pääministeri on itsekin kertonut että on jo kesällä käsitellyt asiaa, että kaikkia Postin työntekijöitä ei siirretä halvempaan TES:iin. Miten voi olla, että asiasta ei ole oltu kartalla, varsinkin, kun Rinne on ay-mies? Tavio ihmetteli.

Halpatyövoima heikentää kilpailukykyä

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman yritti haastaa Taviota.

– Viime vaalikaudella yli 2 300 varhaisjakelijaa siirrettiin halvemman TES:in piiriin.

– Tämä hallitus toisaalta heikentää yritysten kilpailukykyä ylimitoitetuilla ilmastotoimilla. Jos yhtiöille ei anneta niiden kilpailukykyä parantavaa pakettia, niin totta kai tapahtuu. Toisaalta, tämä hallitus heikentää kilpailukykyä ylimitoitetuilla ilmastotoimilla ja tuomalla maahan halpatyövoimaa.

Tavion mukaan työmarkkinaosapuolia ei pitäisi turhaan osoittaa toisiaan vastaan.

– Parempi olisi ylläpitää sopua.

SUOMEN UUTISET