Maaliskuussa uutisoitiin, että Ruotsin Solnan käräjäoikeus vapautti vaimonsa pahoinpitelystä syytetyn muslimi-miehen. Mies oli lyönyt vaimoaan kasvoihin ja vetänyt tukasta samalla polkien päätä kengällä.

Solnan käräjäoikeus päätti, ettei hakattuun naiseen ole luottamista ja vapautti aviomiehen pahoinpitelysyytteestä, koska mies tulee paremmasta perheestä kuin pahoinpidelty vaimo.

Päätös syntyi äänienemmistöllä ja se nojautui pitkälti muslimien sharia-lakiin. Lautamiehet, jotka antoivat vapauttavan tuomion, olivat Ruotsiin keskustapuolueen jäseniä. Toinen heistä, Ebtisam Aldebe, on sanonut aiemmin, että Ruotsin lakeja tulisi sopeuttaa muslimien käytäntöihin.

”Emme halua taantua tasa-arvossa”

Perussuomalaisten kansanedustaja ja Perussuomalaisten Naisten puheenjohtaja Ritva ”Kike” Elomaa näkee riskin, että sharia-lain mukaiset käytännöt leviävät Suomeen islamilaisista maista tulevan maahanmuuton myötä.

– Sharia-laki on karmea. Sille pitää Suomessa olla nollatoleranssi, Elomaa toteaa.

– Suomessa tasa-arvo naisten ja miesten välillä on suhteellisen hyvällä tasolla. Missään nimessä emme halua maahanmuuton seurauksena taantua siitä.

Silpominen tuomittava

Elomaa huomauttaa, että myös tyttöjen ja poikien rituaaliset sukupuolielinten leikkaukset ja silpomiset on tuomittava jyrkästi.

– Poikien ympärileikkaukset, naisten silpominen ja naisten alistaminen eivät ole tästä maailmasta.

– Ihmisten liikkuminen pois ongelmamaista siirtää ongelmat kohdemaahan. Siinä ei ole mitään järkeä. Omat nurkat on hoidettava kuntoon ensin ja apu annettava lähtömaissa. Se on edullisempaa ja inhimillisesti kestävämpää kuin ihmisten siirtely, Elomaa päättää.

SUOMEN UUTISET