Islamin leviämisestä huolestunut ruotsinsomali Mona Walter pitää käsittämättömänä sitä, etteivät ruotsalaiset edes yritä puolustaa omia arvojaan vaan naiivisti myöntyvät kaikkeen, mitä jotkut muslimit heiltä vaativat. Hän kommentoi Ruotsin tilannetta tänään Helsingin Vuosaaressa järjestetyn ”Pidetään Suomi Suomena” -mielenosoituksen yhteydessä.

– Haluan puhua tämän päivän mielenosoituksessa islamista. Aihe on tärkeä, koska osa muslimeista yrittää levittää shariaa väkisin Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. He eivät halua demokratiaa vaan tuoda sen tilalle sharian, Walter kertoi.


Suomen Uutiset haastatteli Mona Walteria ennen mielenosoituksen alkua. Haastattelu on englanninkielinen.

Ruotsin sosiaalidemokraattisessa puolueessa on Walterin mukaan muslimeja, jotka esittävät erilaisia vaatimuksia uskontonsa nojalla.

– Ruotsalaiset ovat mukautuvaisia, ja he suostuvat näihin vaatimuksiin. Tämä on naiivia. Ruotsalaiset vain toteavat, että ”hyvä on”, ja suostuvat vaatimuksiin.

Osa muslimeista haluaa ottaa käyttöön islamilaiset koulut, joissa pojat ja tytöt pidetään kokonaan erillään. Jo nyt on olemassa kouluja, joissa on erilliset voimistelusalit tytöille ja pojille.

– Ruotsalaiset naiset ovat kamppailleet pitkään saavuttaakseen tasa-arvon, ja jotkut kuvailevat maata jopa feministiseksi. Mutta nyt muslimivähemmistö esittää vaatimuksia siitä, että he haluavat elää sharian mukaisesti.

– Ruotsalaiset perääntyvät askel kerrallaan eivätkä sano vastaan. He eivät puolusta omia arvojaan. Se on surullista.

Ruotsissa ei Walterin mukaan voi keskustella islamista, muslimeista tai sharian vaatimuksista.

– Jos otat nämä esille, sinut leimataan rasistiksi. Jos puolustat Ruotsia tai ruotsalaisia arvoja, rasistikortti lätkäistään kasvoillesi välittömästi. Tosin ihmiset eivät puhu edes ruotsalaisista arvoista, koska sehän olisi tietenkin rasismia.

Walter kertoo, että häntä on myös nimitelty rasistiksi useita kertoja.

– Se on mieletöntä, Walter naurahtaa ja täsmentää: rasistikortin tarkoitus on hiljentää ihmiset. Sillä ei ole väliä, onko rasistiksi syytetty valkoinen vai tummaihoinen, syyttelyä on aina. Tilanne on vaikea.

– Olen entinen muslimi. Jätin islamin, ja sharian rangaistus tällaisesta teosta on kuolemantuomio. Jotkut muslimit haluavat surmata minut tekoni takia. Joudun asumaan salaisessa osoitteessa tämän vuoksi.

MATIAS TURKKILA