Elon Musk sekoittaa parhaillaan sosiaalisen median korttipakkaa muokkaamalla Twitteriä uusiksi.

Tesla-sähköautoistaan kuulu Elon Musk aikoo ottaa kuluttajasta tukevamman otteen laajentamalla Twitter-yhteisöpalvelun pankiksi. Paypal-maksupalvelun, SpaceX-rakettien ja Starlink-laajakaistan kehittäjä on luomassa ”mustaa joutsenta”, joka pyrkii muokkaamaan rahamarkkinoita uusiksi.

– Tavoitteena on antaa Twitterin käyttäjille mahdollisuus lähettää rahaa minne päin maailmaa tahansa ja reaaliajassa. Haluamme tehdä palvelusta mahdollisimman hyödyllisen, Musk sanoi the Verge-julkaisun mukaan kertoessaan visiostaan Twitterin työntekijöille.

Uskollisuutta tai kenkää

Muskin visiot ovat tulleet tutuksi Twitterin työntekijöille, sillä välittömästi saatuaan palvelun omistukseensa hän potkaisi puolet yrityksen työntekijöistä pihalle.

Sama linja jatkuu, sillä torstaina Musk vaati firman lopuilta työntekijöiltä totaalista sitoutumista yhtiön kehittämiseen ja johtoon. Tai tulee kenkää.

Uskollisten työntekijöiden tehtävä on Muskin mukaan rakentaa uusi ja uljas ”Twitter 2.0”, johon ilmeisesti kuuluvat myös pankkipalvelut. Vahvistamattomien tietojen mukaan sadat Twitterin työntekijät ovat päättäneet olla osallistumatta tähän “extremely hard core”-operaatioon.

Maanantaina viimeistään paljastuu, miten Twitter jatkaa tästä eteenpäin.

Yhteiskunta kuin sähköauto

Musk saattaa olla kiinnostunut myös poliittisesta vallasta. Yhdysvaltain välivaalien alla hän kehotti kansalaisia äänestämään republikaanien ehdokkaita. Avoin poliittinen kannanotto on toki amerikkalaista, mutta yllättävä veto globaalin sosiaalisen median alustan omistajalta.

Musk on SvD:n mukaan puhunut siitä, ”kuinka yhteiskuntaa johdettaisiin tehokkaammin, jos ruorissa olisivat Elon ja kaltaisensa rajanrikkojat. Yhteiskunta olisi kuin sähköauto, jossa demokratia olisi korvattu jollakin paljon fiksummalla”.

Sanoihan Donald Trumpkin aikanaan, että se oli Twitter, joka teki hänestä presidentin.

SUOMEN UUTISET