Itävallan entinen sisäministeri ja vapauspuolueen nykyinen pääideologi Herbert Kickl haluaa lopettaa spekuloinnin ISIS-vaimojen kohtelusta. Terroristijärjestön toimissa mukana olleilta pitää ottaa Itävallan kansalaisuus pois. Jos vaimot ja lapset otetaan takaisin Itävaltaan, seuraavat miehet pian perässä, Kickl sanoo.

– Sen sijaan, että sisä- ja ulkoministeriö hakisivat yhdessä tikittävät Isis-aikapommit takaisin Itävaltaan veronmaksajien rahoilla, pitäisi näiltä henkilöiltä ottaa kansalaisuus pois mahdollisimman pian ja saattaa heidät kansainvälisen oikeuden eteen, Herbert Kickl vaatii Die Presse -lehdessä.

– Hän, joka hyväksyy Islamilaisen valtion arvot, kääntää kasvonsa pois demokratiasta ja omasta valtiostamme, Kickl perustelee.

Mitä naiset edellä sitä miehet perässä

Kickl esittää, että kansalaisuuden eväämiseksi riittäisi pelkästään se, että itävaltalainen on ollut suhteessa Isis-terroria tukevan henkilön kanssa. Käytännössä siis kaikki Isis-vaimot menettäisivät Itävallan kansalaisuuden.

Vapauspuolue aikoo tehdä aloitteen lainmuutoksesta kansallisneuvostolle (Nationalrat).Lakialoite oli valmistelussa jo Kicklin ministeriaikana.

– Jos Itävalta vastaanottaa äidit ja lapset, seuraavat miehet pian perästä, Kickl uskoo.

– Kuka ottaa vastuun siinä tapauksessa, jos nämä ISIS-fanaatikot yltyvät räjäyttämään pommiliivinsä keskellä Wieniä?

SUOMEN UUTISET