Europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen (ps/ID-ryhmä) kertoi parlamentissa painavan kantansa Välimerellä siirtolaisia Afrikasta Eurooppaan kuljettavien laivojen ja paattien ihmiskauppabisneksestä.

Tänään europarlamentin täysistunnossa käytiin keskustelu aiheesta ”Äskettäiset kuolemantapaukset Välimerellä ja etsintä- ja pelastustoiminta merellä”. Puheensa aluksi Teuvo Hakkarainen kuvaili päällimmäisen tunteen hukkumisissa olevan sääli.

– Mutta kenen syy ovat nämä kuolemat ja murhat? Euroopan unionin itsensä ja palvomansa humanistisen hulluuden. Miksi rajat ovat yhä auki? hän kysyi ja esitti ratkaisuehdotuksensa laivarallin ja samalla hukkumiskuolemien lopettamiseksi:

– Kukaan ei huku, jos ilmoitamme, että vastaanotto Eurooppaan on loppunut. Kukaan ei lähde matkaan.

Tulijat käännytettävä välittömästi takaisin

Hän kertoi ”etsintä- ja pelastustoiminnan” Välimerellä olevan sitä, että erinäisten epämääräisten järjestöjen ylläpitämät laivat vahtivat Libyan rannikolla houkutellen veneilijöitä lähtemään.

– Jo näiden ihmiskauppiaiden häätäminen mereltä vähentäisi lähtijöiden määrää. Ja miksi heidät tuodaan ollenkaan Eurooppaan? Heidäthän pitäisi käännyttää takaisin lähtöpaikkaansa, Hakkarainen sanoi.

Eurooppa tuhotaan avoimilla rajoilla

Hänellä oli parlamentaarikoille toinenkin kysymys.

– Yhäkö täällä lapsellisesti uskotaan, että Eurooppa pystyy huoltamaan kaikki kymmenet ja kymmenet miljoonat ihmiset, jotka ovat lähtötelineissään, odotellen vain otollista hetkeä kääntääkseen kenkänsä kohti Eurooppaa?

Hän päätti puheensa toteamalla, että jos Eurooppa halutaan tuhota, avoimilla rajoilla se kyllä onnistuu.

SUOMEN UUTISET