Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd.) mielestä suomalainen journalismi tarvitsee julkista tukea. Ministerin mukaan on pikaisesti selvitettävä, miten ja millä summalla veronmaksajat voivat osallistua median tukemiseen ja pysyvien tukitoimien kustantamiseen.

– Miljoonia mediapolitiikkaan ja kaverille kans! Suomen suhde lehdistöön muistuttaa yhä enemmän Valko-Venäjää. ”Riippumaton” mediapersoonista koostuva lautakunta jakaisi rahat, jotta valtakunnallinen uutisointi pysyisi sopivan yksipuolisena liberaalina maailmanhalaamisena ja vallan puolustuskoirana. Syyksi käy tietenkin koronavirus, kuinkas muutenkaan, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Vilhelm Junnila.

– Paikallislehdille ja tiedonvälitykseen tukea pitäisi osoittaa, eikä ministerin kavereille ja suopeasti hallituksesta kirjoittaville shampanjasosialisteille.

Valtion ote mediasta vahvistuu

Lisäksi esityksessä halutaan uusi vero sosiaaliselle medialle ja muille alustoille, jotka tietoa jakavat.

– Jo tämä kertoo, ettei tavoite ole saada informaatiota leviämään vaan mediavallan pönkittäminen valtion varoista. Suomi muistuttaa yhä enemmän totalitarismia, jossa kaikkivoipa valtio on aina oikeassa ja sen arvostelua suitsitaan sensuurilla, rangaistuksilla, veroilla ja tämänkaltaisilla yksipuolisilla tulonsiirroilla. Vaikka pysyviä menoja ei tule lisätä, olisi tämä esitys vähemmän yllättävän sellainen.

– Tämä vahvistaa valtion otetta koko mediakentästä. Vapaassa maassa hälytyskellojen pitäisi soida, Junnila sanoo.

SUOMEN UUTISET