Perussuomalaisen Nuorison käynnistämä kansalaisaloite poikien sukuelinten silpomisen kieltämisestä on kerännyt yli 22 000 allekirjoitusta. Aloitteella halutaan asettaa lapset Suomessa tasavertaiseen asemaan lain edessä. Tyttöjä ei saa silpoa, miksi poikia saisi, kysyy aloitteen tekijä.

– Olen onnellinen siitä, että allekirjoittajia on jo yli 20 000. En kuitenkaan ole onnellinen siitä, että jouduimme tämän aloitteen tekemään. Eduskunnalla oli täysi mahdollisuus korjata lakia jo aiemmin, mutta mitään asian eteen ei ole tehty. Me Perussuomalaisessa Nuorisossa koemme, että lapsilla tulee olla yhtäläiset oikeudet omaan kehoonsa, eikä aikuisten barbaarisille ja muinaisille rituaaleille tule antaa lain edessä tilaa, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

”Haluan elää maassa, jossa ketään ei silvota”

Sosiaali- ja terveysministeriön lapsiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisen toimenpidesuunnitelma 2020-2025, ’’Väkivallaton lapsuus’’, kokoaa yhteen lukuisia perusteita poikien ei-lääketieteellisiä ympärileikkauksia vastaan. Sen mukaan esimerkiksi suomalaisessa terveydenhuollossa on vallitsevana käsityksenä, että ei-lääketieteellinen ympärileikkaus on tarpeeton toimenpide. Ympärileikkauksen haittojen todetaan myös olevan sen hyötyjä suurempia.

– Haluan elää maassa, jossa ketään ei silvota, oli sukupuoli tyttö tai poika. Suomi on ollut ennenkin suunnannäyttäjä maailmalle ihmisoikeuksien toteutumisessa, joten myös tässä asiassa Suomi voisi näyttää mallia muulle maailmalle: Suomessa ihmisoikeudet otetaan tosissaan! On hämmästyttävää, että eduskunta ei ole korjannut asiaa tähän päivään mennessä, vaikka jopa korkein oikeus on nostanut esiin tarpeen. Koska eduskunta ei ole asiaa suostunut edistämään, niin tässä(kin) asiassa vastuu jää kansalaisille, jotka ovat huolissaan poikien kohtelusta lain edessä, kertoo järjestön 1. varapuheenjohtaja Laura Jokela.

Nuorisojärjestö kampanjoi aloitteen puolesta Twitterissä:

Suomen Uutiset