Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Koskela on huolissaan suunnasta, johon Suomea ollaan viemässä, jos eduskunta hyväksyy EU:n omien varojen järjestelmän ja sen sisään leivotun EU:n elpymisvälineen.

– Meidän pitää huolella arvioida, haluammeko lähteä viemään EU:ta sellaiseen suuntaan, jossa perussopimuksia rikotaan, menetämme otteen omasta budjetistamme ja kannamme vastuuta asiansa huonosti hoitaneiden maiden talouksista. Veronmaksajamme joutuvat näissä talkoissa maksumiehiksi, sanoo Jari Koskela.

Tukipaketti ei jää kertaluonteiseksi

Koskelan mielestä kyse on isommista asioista kuin vain elpymisvälineeseen pistettävistä ja sieltä takaisin saatavista euromääristä. Kyse on siitä, millaiseksi yhteisöksi EU muodostuu ja mikä on Suomen rooli tässä muuttuvassa yhteisössä. Tukipaketti ei ole jäämässä kertaluonteiseksi, vaikka Suomessa halutaan niin uskotella.

– EU:n perussopimukset on aikanaan laadittu kaikkien EU-kansalaisten ja valtioiden turvaksi. Muun muassa kiveen kirjoitettuna on, että yhteisvastuullista velkaa ei oteta eikä unioni rahoita velkarahalla toimintaansa. Nyt nämäkin periaatteet heitetään roskakoriin pakettiin sitoutuessamme, Koskela toteaa.

Kansallinen elvytys auttaisi kaikkia

Elpymispaketin sijaan jokaisen maan pitäisi Koskelan mielestä elvyttää itseään kansallisesti. Kansallinen elvytys auttaa kaikkia, ja markkinoilta saa nyt halpaa lainaa. Tällainen järjestely ei syventäisi EU:n moraalikatoa.

– Jokainen maa voisi nyt vivuttaa talouttaan itse eli ottaa velkarahaa ja sijoittaa sitä yrityksiin, tutkimukseen ja innovaatioihin. Järkevintä olisi Suomessakin vivuttaa koko sillä rahalla, jonka nyt olemme laittamassa elpymispakettiin ja josta saamme vain osan takaisin, Koskela ehdottaa.

Suomen Uutiset