Vakavasta sydänsairaudesta kärsivän Timo Valtosen tilanne on edelleen hämärän peitossa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mika Niikko on yrittänyt kaikin käytettävissä olevin keinoin selvittää Malesiassa kristillisen materiaalin jakamisen vuoksi pidätetyn ystävänsä ja vaalipäällikkönsä Timo Valtosen ja kristillistä lähetystyötä tehneen suomalaisryhmän tilannetta.

Ennen kaikkea huolena on, onko ryhmän terveydenhoito kunnossa.

– Timollahan on vakava sydänsairaus, joka vaatii hyvin tarkan ja huolellisen lääkityksen. Samoin yhdellä toisella ryhmän jäsenellä on jatkuvaa lääkitystä vaativa sairaus. Sehän tässä on huolena, että jos kaikki lääkkeet on takavarikoitu, mikä on heidän vointinsa nyt? kysyy Niikko.

Tiedonsaantia rajoitettu

Suurlähetystöllä on ollut vaikeuksia hoitaa asiaa riittävän nopeasti ja oikeiden tahojen löytäminen on ollut haasteellista. Malesian viranomaiset päättävät jatkotoimista seitsemän päivän sisällä, mutta se tieto puuttuu, miten asia etenee ja missä kunnossa pidätetyt ovat.

– Kyllä tämä pitää mahdollisimman nopeasti hoitaa, montaa päivää ei ole aikaa odottaa. Tämän päivän aikana toivon saavani tietää lisää. Toiveena on, että joku kansainvälinen taho pystyisi käymään paikan päällä tarkistamassa pidätettyjen terveydentilan, jos Suomen ulkoministeriö ei sinne pääse.

– Tiedonsaantioikeutta on haluttu rajoittaa. Tässä vaiheessa on vain luotettava siihen prosessiin, että ulkoministeriö pystyy viemään asian maaliin saakka, Niikko sanoo.

Kristityt maailmalla vainottu ryhmä

Valtosen tapana on aina ollut kertoa avoimesti uskostaan ja hän on tehnyt paljon evankelioimistyötä myös Suomessa, koska se on hänen kuten Niikonkin mielestä paras tapa saada aikaan pysyvää muutosta yhteiskunnassa.

Niikko lähti ajamaan Valtosen asiaa ei vain ystävänä, vaan myös koska Malesian tapahtumat ovat osa paljon laajempaa kokonaisuutta.

– Kristityt ovat maailmalla hyvin vainottu ihmisryhmä pääosin islaminuskoisten taholta. Nyt on hyvä asia, että on tullut globaalisti esiin, kuinka suvaitsemattomia islaminuskoiset ovat. Jos he käyttäytyvät näin suvaitsemattomasti ulkomaalaisia kohtaan, voi vain kuvitella, miten suvaitsemattomia he ovat maissaan asuvia kristittyjä vähemmistöjä kohtaan. Ihmisiä vainotaan, kidutetaan ja tapetaan joka päivä, Niikko kertoo.

Islam ei ole rauhan uskonto

Niikon mielestä islam ei ole rauhan uskonto vaan valloittava uskonto, joka haluaa alistaa kaikki muut valtansa alle.

– Tästä on olemassa paljon faktaa, vaikka valtamedia Suomessa ei ole halunnut tuoda asiaa esille. Meidän olisi aika pikkuhiljaa havaita se, että islamisaatiota ei Euroopassa pysäytä mikään muu kuin järkevä lainsäädäntö tai Raamatun evankeliumi.

– Koska Euroopassa järkevää lainsäädäntöä ei ole välittömässä näköpiirissä, olisi toivottavaa, että kristilliset seurakunnat julistaisivat enemmän evankeliumia Raamatun Jumalasta, joka ainoastaan voi luoda rauhan eri ihmisryhmien välille, sanoo Niikko.

SUOMEN UUTISET