Sisäministeri Mari Rantanen otti vappupuheessaan tiukasti kantaa viime päivinnä velloneeseen ampumiskohuun.

Rantanen vastasi puheessaan sosiaalisen ja perinteisen median naljailijoille, joiden mielestä perussuomalaisilla ei olisi enää oikeutta puhua sisäisestä turvallisuudesta.

– Kyllä on. Ja me puhumme. Linjamme ei ole muuttunut mihinkään. Meidän mielestämme nuorisorikollisuudesta, katujengeistä, järjestäytyneestä rikollisuudesta, väkivallasta, huumeista ja koulujen turvallisuudesta on syytä olla edelleen huolissaan ja tehdä kaikki toimet, joilla turvallisuus lisääntyy. Tätä ei muuta mikään. Eikä yksittäisen perussuomalaisen kansanedustajan ääliömäinen toiminta ole hävittänyt näitä ongelmia yhtään mihinkään, Rantanen kommentoi.

– Yksi kotoa saamistani opetuksista on, että elä niin kuin opetat muita. Se nostaa sisäisen turvallisuuden kysymyksissä kynnyksen vielä korkeammalle eritoten kansallisissa luottamustehtävissä toimivissa perussuomalaisissa. Ja totean tähän senkin, että niin minulla ministerinä kun kansalaisillakin on oikeus odottaa kaikkien poliisin ja muiden turvallisuusviranomaisen osalta moitteetonta nuhteettomuutta ja käyttäytymistä aivan kuten lakikin vaatii, Rantanen jatkoi.

– Kuten olen monesti aiemminkin sanonut, me haluamme palauttaa maahan rotia ja järjestystä – ja näin se on edelleenkin.

Rantasen kommentti videon kohdassa 2 h 58 min 35 sek.

Mari Rantasen puhe kokonaisuudessaan täällä >

SUOMEN UUTISET