Nyans-puolue tekee valituksen kunnallisvaalien toimittamisesta Göteborgissa. Puoluesihteerin mukaan puolueen äänestyslippuja ei ollut saatavilla kaikilla äänestyspaikoilla. Nyans ei ylittänyt äänikynnystä ja jäi vaille edustajia Göteborgin valtuustossa.

Eräs syy siihen valitukseen on se, että ennakkoäänestäjälle kerrottiin erehdyksessä, ettei muslimipuolue mahdollisesti aseta ehdokkaita kunnallisvaaleissa.

– Tämä on valitettavaa, mutta asia korjattiin pikaisesti, toteaa vaalilautakunnan puheenjohtaja Peter Mattiasson.

– Näin tapahtui ennakkoäänestyksen hyvin varhaisessa vaiheessa, enkä tiedä onko virheellisen informaation saaneita enemmän kuin yksi.

Tähtäimessä uudet vaalit

Toinen tapaus koskee muslimipuolueen äänestyslippujen väitettyä puuttumista Göteborgin keskustan äänestyspaikalla. Nyansin aktiivin mukaan pienet mahdolliset epäselvyydet eivät heiluta suuria puolueita, heillä taasen kyse on ylipäänsä edustajan saamisesta valtuustoon. Siksi uudet vaalit ovat puolueen tähtäimessä:

– Kyllä haluaisimme, se antaisi kansalle toisen mahdollisuuden, sanoo puoluesihteeri Rami Hussein.

Nyans-puolue sai Göteborgissa 1,5 prosenttia annetuista äänistä. Äänikynnyksen ylittämiseksi puolue olisi tarvinnut tuhansia ääniä lisää. Landskronassa ja Botkyrkassa puolue ylitti niukasti kahden prosentin äänikynnyksen ja sai edustajansa valtuustoon.

SUOMEN UUTISET