Lapsiperheet eivät enää vuonna 2018 saa lapsivähennystä, mikäli hallituksen esitys vuoden 2018 talousarvioksi toteutuu. Perussuomalaiset esittää, että lapsivähennys säilytetään.


– Leikkaus on kohtuuton. Näimme heti tämän epäkohdan, kun hallituksen talousarvio esiteltiin, ja nyt annamme vaihtoehdon, kansanedustaja Jani Mäkelä toteaa.

Rokottaa pienituloisia ja yksinhuoltajia

Lapsivähennystä on maksettu 50 euroa per lapsi, jos lapsella on kaksi huoltajaa. Yksihuoltajat ovat saaneet 100 euroa lasta kohden. Enimmillään tukea on maksettu neljästä lapsesta.

– Eniten tässä kärsivät pienituloiset ja yksinhuoltajat. Kertoo aika paljon hallituksen arvoista – sellaisia ei ole, Mäkelä jatkaa.

Ei perusteluja leikkaukselle

Lapsivähennyksessä on tuloraja, joten suurituloisimmat eivät ole lapsivähennystä saaneet. Lapsivähennys luotiin aikoinaan kompensoimaan lapsilisäleikkauksia.

– Valitettavasti emme ole saaneet yhtään kunnon perustelua tälle leikkaukselle. Se kertoo jotain, ettei uskalleta kommentoida, kansanedustaja Sami Savio huomauttaa.

”Kyyti on ollut kylmää”

Perussuomalaiset jättivät lakialoitteen, jossa lapsivähennys jatkuisi vuonna 2018.

– Katsotaan sitten aikanaan äänestyksissä, miten hallitus suhtautuu pienempituloisiin lapsiperheisiin. Tähän mennessä kyyti on ollut kylmää, Savio toteaa.

SUOMEN UUTISET