Edellisiin kuntavaaleihin nähden perussuomalaiset teki Kihniössä 4,5 prosentin nousun, mikä nosti valtuustopaikkojen kokonaismäärän kahdeksaan. Keskusta, kokoomus ja SDP jäivät selvästi perussuomalaisten taakse.


Perussuomalaiset teki historiansa kaikkien aikojen parhaan kuntavaalituloksen. Valtakunnallisesti puolueelle meni 14,5 prosenttia äänistä eli noin 15 prosenttia kaikista valtuustopaikoista.

Menestystä tuli tasaisesti ympäri maata, ja sen seurauksena perussuomalaiset onnistui nousemaan suurimmaksi puolueeksi kaikkiaan kuudessa kunnassa.

Kokonaiskannatus huimat 34,9 prosenttia

Numeroiden valossa Suomen perussuomalaisimmaksi kunnaksi voidaan julistaa Kihniö, jossa useampi kuin joka kolmas annettu ääni meni perussuomalaisille – kokonaiskannatuksen ollessa huimat 34,9 prosenttia.

Edellisiin kuntavaaleihin nähden perussuomalaiset teki nousua 4,5 prosenttia, mikä nosti Kihniön valtuustopaikkojen kokonaismäärän kahdeksaan. Keskusta, kokoomus ja SDP jäivät Kihniössä selvästi perussuomalaisten taakse.

Kankaanpäässä nousua seitsemän prosenttia

Kihniön ohella perussuomalaiset on nyt valtapuolue myös viidessä muussa kunnassa. Kankaanpäässä nousua on seitsemän prosenttia, ja kunnassa puolueen kokonaiskannatus on 31,9 prosenttia. Orimattilassa perussuomalaisten osuus kunnan äänistä on 27,8, Haminassa 25,7, Hämeenkyrössä 22,7 ja Ylöjärvellä 23,6 prosenttia.

Perussuomalaiset keräsivät ympäri Suomen 1 350 valtuustopaikkaa, ja edellisiin kuntavaaleihin verrattuna valtuustoihin nousee jopa 580 uutta perussuomalaisten edustajaa. Suunta on siis ylöspäin.

Sen sijaan äänestäjien tuki keskustalle, demareille ja vihreille on heikkenemässä. Nämä puolueet menettivät kuntavaalissa yhteensä useita satoja valtuustopaikkoja.

SUOMEN UUTISET