Perussuomalaiset haluavat turvata perinteisen joulujuhlan suomalaisissa kouluissa. He toivoivatkin tänään eduskunnan suullisella kyselytunnilla ratkaisuja asiaan.

Viime aikoina julkisuudessa on ollut keskustelua tapauksista, joissa koulut ovat jopa poistaneet kaikki kristilliset viittaukset joulujuhlistaan yksittäisten vanhempien painostuksesta.

– Joulu on paitsi kristillinen juhla, se on myös vahvasti suomalaiseen kulttuuriin ja perinteisiin kuuluva juhla, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri aloitti.

Ei ole pakko osallistua

Meri jatkoi, että perussuomalaiset ovat surullisina hämmästelleet suomalaisen kulttuurin ja perinteiden poistamista koulujen joulujuhlista.

– Ilmeisesti pelätään, että joku loukkaantuu enkeleistä tai Jeesuslapsesta seimessä. Suomessa jokaisella on oikeus olla osallistumatta perinteiseen joulujuhlaan. Kaikkien ei tarvitse silti perinteitä lopettaa, Meri huomautti.

Ministerit vakuuttelivat

Perussuomalaiset toivoivat, että ministeri antaisi selkeän viestin kouluille siitä, että he uskaltavat rohkeasti juhlia suomalaisia joulun perinteitä.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vakuutteli, että kouluissa saa laulaa jouluvirsiä kuten tähänkin asti ja vaalia perinteitä.

– Joululaulut kuuluvat kouluun ja jouluun, pääministeri Juha Sipilä (kesk.) jatkoi.

Kotimaista kinkkua pöytään

Meri toivotti vielä jatkokysymyksessään koko kansalle rauhallista ja onnellista joulua, ja varmisti, että kotimaisia kinkkuja on riittänyt ministereille.

– Haluamme vielä kysyä hallitukselta ajankohtaisesta ja vakavastakin aiheesta: onko teille riittänyt kotimaisia kinkkuja, vai oletteko joutuneet tyytymään ulkomaiseen?

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) vastasi Meren kysymykseen sen jälkeen, kun puhemies Paula Risikko (kok.) kyseli hallituksen kinkkuvastaavan perään.

Leppä lupasi, että hallitus haluaa varmistaa kotimaisen kinkun ja muunkin ruoan saatavuuden jatkossakin.

SUOMEN UUTISET