Valtiovarainministeriö aloitti tänään laatia valtion talousarviota ensi vuodelle. Perjantaina tiedetään suuntaa antavasti, miten hallitus haluaa ensi vuonna rahaa käyttää. Perussuomalaiset vaatii, että menoissa siirretään merkittävä osa haittamaahanmuutosta ja kehitysavusta suomalaisten hyvinvointiin.

– Tässä puhutaan miljardiluokan menoista Kankkulan kaivoon. Näistä saisi jo ensi vuonna nipistettyjä satoja miljoonia esimerkiksi hoitajamitoituksen kirjaamiseksi lakiin, ammatillisen koulutuksen parantamiseksi, poliisien resurssien nostamiseksi ja väyläverkon parantamiseksi, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio luettelee.

Suomen vanhuksille vai Afrikkaan?

Perussuomalaiset ovat syyttäneet hallitusta ja erityisesti peruspalveluministeri Krista Kiurua (sd.), että hän sumutti suomalaisia hoitajamitoituslupauksissaan. Kiuru totesi vielä alkuvuodesta, että hoitajamitoitus voidaan kirjata lakiin kuukaudessa.

– Me perussuomalaiset olemme esittäneet ja esitämme jatkossakin konkreettisia toimia, jolla esimerkiksi 0,7:n hoitajan mitoitukseen tarvittavat rahat saadaan kasaan. Odotamme nyt toimia, että lupauksista pidetään kiinni. Kaikki hallituspuolueet kannattivat mitoituksen kirjaamista ennen vaaleja, eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Arja Juvonen muistuttaa.

Väyläverkko kuntoon

Perussuomalaiset esitti jo kesäkuussa lisätalousarvion käsittelyssä, että kehitysavusta olisi leikattu ja rahaa käytetty muun muassa väyläverkon kehittämiseen.

– Afrikka meni tuolloinkin suomalaisten edun edelle. Pääministeri Antti Rinteelle (sd.) Afrikka on hänen omienkin sanojensa mukaan painopiste, joten sinänsä loogista, mutta valitettavasti suomalainen maksaa tämän moraaliposeerauksen laskun, perussuomalaisten eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Jani Mäkelä toteaa.

SUOMEN UUTISET