Perussuomalaisten Nuorten mielestä Schengen on lakkautettava.

Sivistynyt ja rauhaa rakastava Eurooppa on elänyt kuplassa, eikä ole siksi voinut uskoa, että sen sisään voisi syntyä verkostoja, jotka alkaisivat hyökkäämään länsimaista elämänmenoa vastaan. Islamistit ovat iskeneet kiihtyvään tahtiin ympäri Eurooppaa ja uusin isku osoittaa, että eurooppalaisilla ei ole mitään turvatakeita uusien iskujen suhteen, järjestön tiedotteessa todetaan.

– Tunisialaismies surmasi 12 ihmistä ja haavoitti kymmeniä ajamalla rekalla Berliinissä joulutorille. Valtavista poliisioperaatioista huolimatta häntä ei saatu Saksassa kiinni. Sen sijaan tänään hän ampui poliiseja päin Italiassa Milanossa huutaen “Allahu Akbar”. Mies oli matkustanut julkisilla 24 tuntia saapuen uuteen paikkaan. Tämä on kylmäävää – kukaan ei ole turvassa tällaisessa Euroopassa, toteaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Perussuomalaisten Nuorten mielestä Schengen-sopimuksen purkaminen auttaisi myös turvapaikanhakijoiden rekisteröimisongelmaan sekä parantaisi huomattavasti ihmissalakuljetusbisneksen ja muun kansainvälisen rikollisuuden torjuntaa.

SUOMEN UUTISET