Eurooppalaiset ISIS-naiset kertovat mielellään tarinaa siitä, kuinka he kalifaatissa keskittyivät ruoanlaittoon ja lastenhoitoon. Järjestön orjikseen kaappaamien jesidien näkemys todellisuudesta on toisenlainen. He kertovat vallantäyteisten ISIS-naisten suorittamista kidutuksista ja teloituksista.

Norjan suurin päivälehti Verdens Gang osallistuu keskusteluun siitä, pitäisikö vapaaehtoisesti ISIS-järjestöön liittyneet naiset päästää palaamaan kotimaahansa. Keskustelu on tähän asti kulkenut paljolti sen varassa, mitä ISIS-naiset ovat itse kertoneet tekemisistään järjestön riveissä. VG:n toimittajat ovat sen sijaan kierrelleet kurdien hallitsemassa osassa Irakia ja haastatelleet ISIS-järjestön uhreja.

Nainen ampui vankeja päähän

– Naisia oli 25 ja heitä syytettiin muka noituudesta. Heidät sidottiin paaluihin. Ulkomaalainen ISIS-nainen kulki tolpalta tolpalle ja ampui jokaista sidottua naista päähän pistoolillaan. Näin sen omin silmin, kertoo ISIS-järjestön terrorista hengissä selvinnyt jesidinainen.

Nainen oli järjestön orja ja hänet myytiin useita kertoja eri ISIS-miehille, kylästä toiseen. Naisella on nyt viisi lasta ja he kaikki ovat pelastautuneet pakolaisleirille Irakiin.

Eurooppalaiset ISIS-naiset elävät puolestaan internointileireillä Syyriassa ja kertovat siellä omaa tarinaansa siitä, kuinka he olivat tietämättömiä järjestön tekemistä hirveyksistä. He eivät ottaneet osaa taukoamattomiin raiskauksiin, kidutuksiin ja joukkomurhiin. Naiset viettivät leppoisasti aikaansa sisätiloissa patojen ääressä lapsia hoivaten.

ISIS-naiset valehtelevat

Eräs VG:n haastattelema jesidinainen oli ISIS-komentajan orjana Raqqassa, jossa sijaitsi terroristijärjestön päämaja. Jesidinainen todisti siellä myös eurooppalaisten ISIS-rouvien arkea:

– He olivat aktiivisia, saivat sotilaskulutusta ja ompelivat pommiliivejä itsemurhaiskujen tekijöille. He viettivät paljon aikaa myös netissä ja yrittivät rekrytoida lisää väkeä terrorijärjestönriveihin kotimaistaan, jesidiorja kertoo.

Hän tyrmää eurooppalaisnaisten kertomukset kotiaskareiden täyttämästä elämästä:

– He valehtelevat. Olimme heidän orjiaan ja me teimme heidän kotityönsä. Kun he tulivat väsyneinä kotiin taisteluharjoituksista, he vaativat meitä vielä hieromaan heidän taistelun tuoksinassa kipeytyneitä lihaksiaan.

Suomen Uutiset