Eduskunta keskusteli eilen pääministeri Sanna Marinin heinäkuussa Brysselissä sopimasta elvytyspaketista.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra muistutti, että nykyinen EU ei ole se, johon Suomi vuonna 1995 liittyi.

– Tosiasia on, että suomalaiset eivät ole sitoutuneita tällaiseen Euroopan unioniin, velka- ja tulonsiirtounioniin, finanssiliittoon, joka omalakisesti etenee kohti liittovaltiota.

Paketti ei korjaa ongelmia

Purran mukaan edes valtava 750 miljardin paketti ei korjaa niitä ongelmia, joita sen haluttaisiin tai väitetään korjaavan.

– Se vain rauhoittaa vähän, niin markkinoita kuin niitäkin, jotka pelkäävät etenkin Italian EU-kriittisen rintaman vahvistumista. Elvytysrahasto on tukipaketti, jolla pidetään euroa pystyssä ja Italia tyytyväisenä. Yhteisvastuiden lisääminen on ainoa mahdollisuus eurokerhon koossa pitämiseksi, Purra sanoo.

Annamme pois hyvinvointiyhteiskuntaa

Purran mukaan euro syntyi tiedostettuine valuvikoineen, joiden kanssa nyt vain eletään: jotkut hyötyvät ja toiset kärsivät.

– Itsenäisen rahapolitiikan puute, ylivelkaantuminen, hidas kasvu ja kotimaiset korkeat kustannukset ovat suistaneet meidät tielle, jossa koronastakin taloutemme toipuu jopa euroalueen hitaimmin. Pitkällä tähtäimellä annamme pois hyvinvointiyhteiskunnan, Purra varoittaa.

Onko pääministeri Brysselissä?

Purra sanoo, että tyhjästä luotava raha ja sille nojaava talousjärjestelmä tulee kaatumaan.

– Euron tukipaketti peittelee tosiasiaa ylivelkaantumisesta ja automaatiolla juoksevasta tähtitieteellisestä keskuspankkirahasta.

– Sitten kun rakennelma kaatuu, onko pääministeri Marin kantamassa vastuuta, riippumatta siitä, missä silloin sijaitsee – ehkä Brysselissä? Purra kysyy.

SUOMEN UUTISET