Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra pitää hallituksen toimintaa absurdina kulttuurialan rahoituskohussa.

Hallituspuolueiden SDP:n ja keskustan välillä kiisteltiin viime viikolla taide- ja kulttuurialan 18,4 miljoonan euron rahoitusleikkauksista.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk) julkisti leikkauslistan liian aikaisin, vaikka pääministeri Sanna Marin (sd) oli ohjeistanut toisin. Kurvinen väitti SDP:n olleen leikkauslistan kannalla.

Listalla myös leikattavaa

Marin ilmoitti viime perjantaina, että hallitus on sopinut leikkauksien perumisesta. Päätös koskee myös sosiaali- ja terveysalan järjestöjä, joille on jaettu rahoitusta Veikkauksen tuotoista.

– Kyllä se on ollut aivan absurdia seurata tätä. Kyse oli tietenkin osin hyvin tärkeistä asioista. Siellä Veikkauksen edunsaajien joukossa on muun muassa tärkeitä sosiaali- ja terveysalan järjestöjä, mutta siellä on myös kaikkea sellaista, jota perussuomalaiset ei kannata ja josta voisi leikata, Purra katsoo.

Ministerit nokittelevat toisiaan

Rahoitusasian hoitaminen oli hallituksessa soutamista ja huopaamista.

– Hallitus ei kykene tekemään edes tämän mittakaavan päätöksiä tai pysymään jo päätetyssä. Kertoohan se ikävää tarinaa siitä, millainen kyky olisi yhtään hankalampien asioiden osalta, Purra arvostelee.

Marin, Kurvinen sekä keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kommentoivat kukin tahollaan rahoituskohua Twitterissä. Esimerkiksi Marin twiittasi torstaina, että demarit haluaa perua leikkaukset.

– Ministerit ja hallituspuolueiden edustajat nokittelevat toisiaan sosiaalisessa mediassa. Politiikkaa tehdään instagramissa, ja negatiivista julkisuutta pelätään kuin ruttoa, Purra sanoo.

Rahoituskohteita riittää

Aikaisemmin hallituksen sisällä oli vääntöä muun muassa poliisien rahapulan korjaamisesta.

– Onneksi siihen lopulta liikeni 30 miljoonaa, ettei suoraan tarvitse mennä henkilöstövähennyksiin. Silti edelleenkin poliisin lisäksi Tulli, hätäkeskuslaitos ja pelastustoimi kärsivät merkittävistä alijäämistä. Uskoisin, että siellä olisi tarvetta näillekin miljoonille, joita nyt annetaan muun muassa poliittisille lehdille, Purra toteaa.

SUOMEN UUTISET