Valtiovarainministeri Riikka Purra muistuttaa kansaa, että vaikka Suomessa on edelleen pohjoismainen hyvinvointijärjestelmä palveluiden ja etuuksien osalta, näin ei enää ole tulojen eikä maksajien osalta. – Elämme jatkuvasti yli varojemme, Purra toteaa.

Valtiovarainministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kirjoittaa auki Facebookissa madonlukuja, jotka olisi vähitellen syytä jokaisen jo tajuta.

– Valtio velkaantuu tällä hetkellä melkein 13 miljardia vuodessa, vaikka leikkaamme ja ajamme sopeuttavaa hallitusohjelmaa. Julkinen velka hätyyttelee 80 prosenttia BKT:sta. Kahdeksaakymmentä! Esimerkiksi Ruotsissa ja Tanskassa puhutaan noin 30 prosentista. Suomessa velan kasvu on aivan poikkeuksellista. Tulot ja menot ovat rakenteellisesti täysin kestämättömässä epätasapainossa.

– Meillä on pohjoismainen hyvinvointijärjestelmä edelleen palveluiden ja etuuksien osalta, mutta ei tulojen eikä maksajien. Elämme jatkuvasti yli varojemme. Elintaso perustuu valheelle ja velalle, ja sen maksun aika tulee. Pelkästään jo korkoihin menee edelleen kasvava summa.

Muutosvastarinta ei yllätä

Purra kuvaa, että muutosvastarinta hallituksen sopeutustoimille on ollut odotettua.

– Minua ei yllätä, että JOKAISTA sopeutusehdotusta(ni) vastustetaan. Aivan jokaista, jostakin suunnasta. Useimpia lähes joka suunnasta. Tällä kuitenkin nyt mennään. Hallitus etsii lisätoimia hallitusohjelman päälle. Haluamme turvata isänmaan tulevaisuuden ja ohjata sen taloutta kestävään suuntaan.

– Otan vastaan haukut ja syytökset, vääristelyt ja uhkailut. Tänne vain, jos se jotakuta helpottaa. Samat ongelmat ovat kuitenkin myös jatkossa jokaisen vastuuntuntoisen hallituksen, rehellisen puolueen ja suoraselkäisen poliitikon edessä.

Ongelmien peittelyn aika on ohi

Ikävien tosiasioiden väistelyn aika suomalaisessa politiikassa on ohi, ainakin tältä erää.

– Tosiasiat on vain kohdattava. Se on liian monelle poliitikolle vaikeaa. Etujärjestöille ja korporaatioille usein lähes yhtä vaikeaa. Poliitikon on aina helpompi luovuttaa, lakaista ongelmat maton alle, luvata vähän lisää, tyynnytellä kiukkuiset eturyhmät ja vihaiset kansalaiset, luvata jotakin kivaa.

– Ja siksi juuri olemme tässä tilanteessa. Me emme kuitenkaan aio ongelmaa enää sivuuttaa tai peitellä. Emme myöskään uskottele, että se voitaisiin pikkuviilauksilla ratkaista, Purra kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET