Nato-keskustelu nostattaa monenlaisia tunteita ja on hyvä, että keskustelua on käyty. Päätöksissä on tosiasiat ja faktat laitettava etusijalle, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen.

– Tämän vaalikauden alussa ei kenelläkään ollut tietoa, mitä tulee tapahtumaan ja mihin asioihin se johtaa. Kun Venäjä hyökkäsi naapurimaahansa Ukrainaan, niin kaikki muuttui. Meidän rajanaapurimme ryhtyi sotimaan rajanaapurinsa kanssa.

– Tuntuu sille, että Venäjä laittoi luottamussuhteensa pesukoneeseen, jossa asetuksina oli vesipesun sijasta todellinen veripesu. Kauheudet jatkuivat ja jatkuvat edelleen. Voimakas raakuus ei anna sijaa inhimillisyydelle. Tuloksena järkyttävää jälkeä ja anteeksiantamattomia toimia, Minna Reijonen muistuttaa.

Tosiasiat etusijalle

Suomi on Venäjän rajanaapuri kuten Ukraina. Nyt ei enää voida sanoa, etteikö Venäjä olisi mahdollinen uhka myös Suomelle. Tilanteet ovat muuttuneet Reijosen mukaan niin vakaviksi, että Suomen on mietittävä perinpohjin Suomen ja suomalaisten turvallisuutta.

– Rajamme takana on arvaamaton ja häikäilemätön valtio, toteaa Reijonen.

– Nato-keskustelu nostattaa monenlaisia tunteita ja on hyvä, että keskustelua on käyty. Päätöksissä on tosiasiat ja faktat laitettava etusijalle. Suomi ei halua sotaa, eikä varsinkaan, että kansamme joutuu kärsimään. Tarvitaan ennen kaikkea turvallisuutta.

Tiedottaminen keskiöön

Nato-käsittelyn aikana on tullut ilmi myös vääriä tietoja, huhupuheita ja propagandaa. Tarvitaan oikeaa tietoa. Tarve on aidolle tiedolle, joka perustuu faktoihin ja joka ei ole värittynyttä.

– Halusin nostaa Nato-keskustelussa esille tiedon tarpeen tässä suuressa päätöksessä ja sen, onko hallitus miettinyt tiedottamisen tärkeyttä, sanoo Reijonen.

– Olisi varmasti aika tiedottaa kotitalouksia ja suomalaisia esimerkiksi kotiin kannettavalla kirjeellä, jossa kerrotaan tosiasioita tästä tilanteessa. Mitä on tapahtumassa ja mitä Nato-päätös tarkoittaa. Kotitalouksia tiedotettiin korona-aikaan myös joka talouteen jaetuilla kirjeillä. Nyt tässä ajassa, kun vaikka minkälaista disinformaatiota liikkuu esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja muissakin tietolähteissä, olisi hyvä keskittyä tosiasioihin.

SUOMEN UUTISET