Eduskunnan täysistunto käsitteli tänään hallituksen esitystä oppivelvollisuuden pidentämisestä. Kansanedustaja Minna Reijonen on sitä mieltä, että kaikkia ei pidä tasapäistää, kuten tämä uudistus nyt tekee.

– On tärkeää huomioida yksilölliset tarpeet ja tukea niitä, jotka tukea tarvitsevat. Oppivelvollisuuden pidentäminen ei takaa sitä, että osaamistaso nousee. Parempi olisi kohdentaa tukea nimenomaan tukea tarvitseville. Monet opettajat ovat ottaneet asiasta yhteyttä ja tuoneet sitä esille, kertoi Minna Reijonen eduskunnan täysistunnossa.

Hallituksen kummallista logiikkaa

Reijosen mielestä on hiukan kummallista, jos hallitus pitää oppivelvollisuuden pidentämistä jopa työllisyyskeinona. Siinä tapauksessa kai hallituksen logiikan mukaista olisi pidentää oppivelvollisuuden nimissä pakkokoulussa olemisen aikaa vieläkin vuosia pitemmäksi.

Reijosen mukaan nuorten huomioiminen on tärkeää, mutta heitä ei tule tasapäistää, vaan kohdella yksilöinä. Tärkeää olisi kohdentaa voimavaroja myös opettajille ja kouluhenkilökunnan jaksamiseen.

– On satsattava laatuun, ei pituuteen, kommentoi Reijonen.

Suomen Uutiset