Tukholman Rinkebyssä ammuttiin torstaina 13. elokuuta kuoliaaksi 20-vuotias Shottaz-rikollisjengin jäsen. Murha sai kansalaisaktivisti Mohamed Hagi Farahin julkaisemaan ehdotuksensa: jengisodat saadaan loppumaan vain ja ainoastaan takaamalla ongelmalähiöiden lapsille kelvolliset eväät elämään. Tähän tarvitaan suurempia tulonsiirtoja rikkailta köyhille.

Mohamed Hagi Farah kutsuu ehdotustaan SVT:n haastattelussa ”Robin Hood -veroksi” ja aloitteen tarkoituksena on saada kaupunkien ongelmalähiöt tasaveroiseen asemaan Ruotsin muiden alueiden kanssa verorahojen jaossa.

”Kuilu eri kaupunginosien välillä kasvaa”

Väkivaltaa ei kitketä kaduilta siten, että lisätään vain poliisien määrää. Tarvitaan pitkäjänteistä sosiaalityötä, joka johtaa nuorten pärjäämiseen koulussa ja sitä kautta myös työelämässä.

– Kuilu Tukholman eri kaupunginosien välillä kasvaa. Meidän nuorillamme täällä Järvan alueella täytyy olla mahdollisuus toteuttaa samoja unelmia kuin heidänkin, jotka asuvat muualla Tukholmassa ja Ruotsissa, Mohamed Hagi Farah perustelee.

– Tukholman, Göteborgin ja Malmön kaikilla nuorilla on oikeus sosiaalisesti ja yhteiskunnallisesti nousujohteiseen elämään.

SUOMEN UUTISET