Noin 60-vuotiasta naista iskettiin useita kertoja teräaseella perjantaina hyvinvoivassa Södermalmin kaupunginosassa Tukholmassa. Ryöstöä yrittänyt tekijä oli Aftonbladetin mukaan ”ilmaissut vihansa valkoisia naisia kohtaan”. Tekijä on pakosalla ja rikosta tutkitaan murhayrityksenä.

Tukholman poliisi sai hälytyksen vauraista ja trendikkäistä asukkaista tunnettuun Södermalmin kaupunginosaan perjantaina puoliltapäivin. Poliisin mukaan mies oli yrittänyt ryöstää naisen omaisuutta ja samassa yhteydessä iskenyt uhria useita kertoja teräväkärkisellä aseella.

Rotuviha mahdollinen motiivi

Aftonbladetin tietojen mukaan mies oli murhayrityksen yhteydessä ilmaissut vihaavansa valkoisia naisia. Uhri sai teräaseesta haavoja yläruumiiseensa ja hänet vietiin välittömästi sairaalaan. Naisen vammoja kuvataan vakaviksi, muttei hengenvaarallisiksi.

Rikoksen tekopaikalta löytyi kookas keittiö- tai leipäveitsi, jonka osuutta tekoon selvitetään.

– On mahdollista, että kyseessä on rikokseen käytetty ase, mutta vielä meillä ei ole varmaa tietoa asiasta, kertoo Carina Skagerlind poliisin johtokeskuksesta.

Asukkaat peloissaan

Rikoksen tekijää ei ole saatu kiinni ja tekoa tutkitaan murhayrityksenä. Poliisi suoritti perjantaina alueella teknistä tutkintaa ja haastattelee vielä mahdollisia rikoksen silminnäkijöitä. Myös alueen valvontakameroiden kuvamateriaali tutkitaan.

Samalla kun poliisi puhuttaa asukkaita, Södermalmilla päivystää toistaiseksi myös poliisin turvaryhmä.

– Kun tällaista tapahtuu on selvää, että ihmiset huolestuvat, sanoo Skagerlind.

SUOMEN UUTISET