Ruotsidemokraatit (SD) on hyväksytty Euroopan parlamentin ECR-ryhmään, kertoo puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.). Samassa ryhmässä toimivat nyt ruotsidemokraatit, perussuomalaiset ja Tanskan kansanpuolue. Halla-aho kertoi asiasta Facebook-päivityksessään.

ECR-ryhmään (Euroopan konservatiivit ja reformistit) liittyi nyt kaksi SD-meppiä, mutta Halla-aho arvelee määrän kasvavan seuraavien 2019 järjestettävien EU-vaalien yhteydessä.

– Ruotsidemokraateilla on tällä hetkellä kaksi meppiä, hyvät ystäväni Kristina Winberg ja Peter Lundgren. Puolue on nauttinut viimeisissä gallupeissa 20-28% kannatusta, joten ensi kevään eurovaalien jälkeen delegaatio on paljon suurempi.

Ruotsidemokraatit on 3.7. hyväksytty Euroopan parlamentin ECR-ryhmään, jossa ovat tähän asti toimineet perussuomalaiset…

Julkaissut Jussi Halla-aho Tiistai 3. heinäkuu 2018


Halla-aho totesi toukokuussa antamassaan haastattelussa, että kuluvalla kaudella tilanne ei kansainvälisen yhteistyön suhteen ole ollut tyydyttävä, koska puolueet jotka ovat olleet lähellä perussuomalaisia, ovat jakautuneet useampaan ryhmään. Hän kertoi tuolloin myös lähestysmisneuvotteluista, jotka nyt SD:n osalta saatiinkin maaliin.

SUOMEN UUTISET