Maataloutemme ahdinko on seurausta EU:n maatalouspolitiikasta. Koko unionin alueelle on rakennettu yhtäläinen maatalouspolitiikka, jota on noudatettava Välimereltä Inarinjärvelle. Byrokraattien alttarille on uhrattu unionin pohjoisten alueiden kansallinen huoltovarmuus. Menneen ajan EU-vetoisella byrokraattisella holhoamisella on rakennettu kallis, jäykkä ja mammuttimainen tarkastusbyrokratia. Näin toteaa puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (ps.).

Yhtäläiset elintarvikesäännöstöt aiheuttavat ainoastaan ylimääräisiä kuluja suomalaisille maatalousyrittäjille. Kylmäketjusäännökset suomalaisessa ilmastossa ovat EU-ajattelutavan älyttömyyden huipentuma, Slunga-Poutsalo moittii.

”Menneen ajan EU-vetoisella byrokraattisella holhoamisella on rakennettu kallis, jäykkä ja mammuttimainen tarkastusbyrokratia.”

– Suomalaisten maatalousyrittäjien kustannuskilpakyvyn kohentamiseksi perussuomalaiset tulevat normipurkutalkoissa vaatimaan turhien EU-säännösten ja kontrollien purkamisia kansallisilla päätöksillä.

– Sipilän hallitus ei saa antaa maataloustilojen mennä vasaran alle vedoten EU-säätelystä aiheutuviin tietokonevirheisiin. Maatalousyrittäjälle on maksettava tukirahat välittömästi ja mahdolliset tukien oikaisut voidaan tehdä tulevilla kasvukausilla. Nyt on ”kontrollifriikkien” joustettava, koska suomalaiset pankinjohtajat eivät suostu joustamaan velkojen lyhennysohjelmissa.

Suomalaisen maatalouden tulevaisuus turvataan vasta, kun maatalous on vapautettu sekä unionin että Eviran ikeestä. Maatalousyrittäjien on nyt noustava kapinaan EU-byrokraattia vastaan. Tässä kapinaliikkeessä ovat perussuomalaiset varmasti maatalousyrittäjien tukena, todisti puoluesihteeri Slunga-Poutsalo.

SUOMEN UUTISET