Sdp:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen väitti Ylen suuressa vaalikeskustelussa torstaina asuvansa alueella, jossa on paljon maahanmuuttajia. Haatainen kehui, kuinka hänellä ja hänen lapsillaan on paljon maahanmuuttajataustaisia ystäviä. Siitä syystä Haatainen ei halunnut ymmärtää, mitä tekemistä maahanmuutolla ja terrorismilla voisi olla keskenään.

Haatainen keskeytti hyvin hyökkäävällä tavalla Perussuomalaisten ehdokkaan Laura Huhtasaaren, joka halusi ehkäistä terrorismia ja rikollisuuden lisääntymistä maahanmuuttoa rajoittamalla.

Jokainen tietysti ymmärtää, että vain osa maahanmuuttajista on turvapaikanhakijoita ja heistäkin hyvin pieni osa suunnittelee terroritekoja. Kuitenkin Pohjois-Irlannin ja Baskialueen jo vuosia sitten rauhoituttua lähes kaikki terroriteot ovat nyt Euroopassa olleet maahanmuuttajataustaisten ihmisten tekemiä.

Moni tv-katsoja kummasteli Haataisen henkilökohtaista vuodatusta maahanmuuttajaystävistään. Onhan monella Westendissä tai Kaivopuistossa asuvalla yritysjohtajallakin maahanmuuttajaystäviä, esimerkiksi toisia kansainvälisten yritysten johtajia.

Haatainen asuu kantasuomalaisessa eliittikuplassa

Alman faktantarkastuksen mukaan Haatainen asuu rivitalossa Helsingin Tammisalossa.

Tammisalo toki kuuluu isossa kuvassa Itä-Helsinkiin, jossa sijaitsevat sellaiset pahamaineiset maahanmuuttajalähiöt kuin Meri-Rastila ja Jakomäki. Mutta Itä-Helsingissä on myös hyvämaineisia kaupunginosia, ja Tammisalo suhteellisen hyväosaisen Laajasalon kainalossa on niistä vauraimpia.

MTV on julkaissut listan Suomen rikkaimmista ja köyhimmistä postinumeroalueista. Tammisalo kuuluu rikkaimpien alueiden kärkikymmenikköön.

Tammisalon asukkaiden keskitulot ovat 52 438 euroa ja mediaanitulot 30 306. Mediaanituloilla tarkoitetaan käytettävissä olevien tulojen tasoa, jota enemmän ja jota vähemmän ansaitsevia on yhtä paljon.

Mediaanituloilla mitattuna Tammisalo on yhdeksänneksi rikkain ja keskituloilla mitattuna kolmanneksi rikkain postinumeroalue Suomessa.

Helsingin kaupungin tilastotietojen mukaan Tammisalo kuuluu niihin alueisiin Helsingissä, joissa ulkomaalaisia asuu kaikkein vähiten. Lisäksi hyvin vauraiden alueiden maahanmuuttajat ovat tyypillisesti niitä kansainvälisten yritysjohtajien perheitä.

Oman asuinalueensa arkikokemuksien perusteella Haataisella ei siis voi olla käsitystä siitä, mistä ne ihmiset puhuvat, jotka näkevät omassa arjessaan maahanmuuton haittapuolet.

Suomen Uutiset