Maahanmuuttovirasto ilmoitti tänään 17.5 tiukentavansa irakilaisten, afganistanilaisten ja somalialaisten mahdollisuuksia saada turvapaikka Suomesta. Turvallisuustilanne on hiljalleen parantunut kaikissa kolmessa maassa.

Loppu avokätiselle turvapaikkapolitiikalle

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio näkee tiukentuvan linjan olevan oikea suunta Suomen turvapaikkapolitiikkaan. Perussuomalaisten linja alkaa tavoittamaan maahanmuuttovirastoa.

– Turvallisista lähtömaista saapuville ei tule jakaa avokätisesti turvapaikkoja. Turvapaikka on tilapäinen suoja ja lähtömaan turvallisuustason parannuttua tulee seurata pakolaisen paluu rakentamaan omaa kotimaataan. Nyt kun lähtömaiden turvallisuustilanteet parantuvat, on Suomessa ilman kestävää oleskelulupaperustetta elävien ulkomaalaisten syytä alkaa valmistautua paluuseen kotimaahansa.

Suomalaisten auttamishalua käytetään hyväksi

Tavion mielestä nykyinen turvapaikkajärjestelmä on epäonnistunut ja turvapaikanhakuoikeudesta on tullut keskeinen elintasosiirtolaisuuden väylä.

– Turvapaikkahakemuksen jättävät parempaa elintasoa tavoitellakseen nekin, jotka eivät ole todellisessa vaarassa, Tavio toteaa.

– Lisäksi tekaistujen tarinoiden sepittäminen maahanmuuttoviranomaisille on todellinen ongelma.
Väärin perustein turvapaikkaa hakevat siirtolaiset pyrkivät käyttämään hyväkseen suomalaista auttamishalua. Tämän ei tule antaa enää jatkua.

Sosiaaliturvalla elättäminen ei kannata

Tavio painottaa, että Suomen tulisi ottaa entistä selkeämpi suunta maahanmuuttopolitiikan tavoitteista.

– Tahdotaanko aidosti työperäistä maahanmuuttoa vai ihmisiä elämään Suomen sosiaaliturvalla?
EU:ssa on jo työvoiman vapaa liikkuvuus ja EU:n ulkopuolinen työvoima voi hakea työperusteista oleskelulupaa.

– Sosiaaliturvan perässä tapahtuva kansainvaellus ei paranna työllisyysastetta, vaan huonontaa sitä, Tavio varoittaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit